4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Doğu Perincek: Konferansa katılanların hepsi kiralık

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bugün başlayan "İmparatorluğun Çöküş Döneminde Osmanlı Ermenileri" konulu konferansı değerlendiren İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Bugün Bilgi Üniversitesi'nde başlayan konferans, kesinlikle bilimsel bir toplantı değildir" dedi.

"Ermeni Soykırım Yalanı ve Gerçekler" konulu konferansa katılmak üzere İzmir'e gelen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde başlayan ve öncesinde önemli tartışmalara neden olan Ermeni Konferansı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bir hafta kadar önce Amerikan Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'nin Ermeni katliamı yaptığı ile ilgili alınan kararın oldukça manidar olduğunu söyleyen Perinçek, şimdi Türkiye'nin içeriden hançerlenmek istendiğini öne sürdü.

Bilgi Üniversitesi'ndeki konferansa katılanlar hakkında suçlamalarda bulunan Perinçek, "Hepsi kiralıktır ve bunların hepsi ispatlanmıştır. Soros Vakfı tarafından bu tür yalanlar, Ermeni soykırımı yalanları para ile desteklenmektedir. Ortaya sürülen tezler de ısmarlama tezlerdir" diye konuştu.

Türkiye'nin uyanık olması gerektiğini vurgulayan Doğu Perinçek, şöyle konuştu: "Bunların amacı; Türk tarihinin hakkından gelmektir. Çünkü dış saldırılara, dış tertiplere tarihimizle, özellikle Kurtuluş Savaşımız ile direniyoruz. Bizim uyanık olmamız lazım. İsviçre Ulusal Meclisi'nin de bir kararı var. Ben o kararı çiğnedim, çiğnedim ve Lozan sorgu yargıcı dedi ki; 'İsviçre'de Ermeni soykırımı yoktur demek suç oluşturmaz'. Biz Avrupa'da zaferler kazanmaya başlarken, bizi içeriden hançerlemektedirler. Burada, sipariş verilen tezleri tekrar etmektedirler. Bu, Türkiye'nin bir tertiple karşı karşıya olduğu tablosundandır." Türk milletini uyanık olmaya davet ettiğini, zaten uyanmanın da başladığını ifade eden Perinçek, "Bunların hakkından gelecek birikime Türkiye sahiptir" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2005 Cumartesi 16:24:44
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 16:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?