4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

İsmet Sezgin İzmir'de kitabını tanıttı

Yazdığı şiir kitabının tanıtımı için İzmir'de bulunan Türk siyasetinin duayenlerinden İsmet Sezgin, Türkiye ve Türk siyasetinin içinde bulunduğu durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan memnun olmadığını belirten Sezgin, "AK Parti iktidarı tek başına iktidara gelmiş olmasına rağmen, maalesef bu şansını iyi kullanabilmiş değil" dedi.

Yazdığı şiir kitabının tanıtımı için İzmirli dostları ve sanatseverlerle biraraya gelen Türk siyasetinin duayenlerinden İsmet Sezgin, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan memnun olmadığını belirten Sezgin, "Aktif siyasetten ayrılmış olsam da, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu yakından takip ediyorum.

Bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çok memnun olduğumu söyleyemiyorum. AK Parti hükümeti çok iyi şartlarda iktidara gelmesine rağmen, maalesef bu şansını iyi kullanabildiğini söylemek mümkün değil. Sayın Başbakan'ın özellikle son bir aydan beri verdiği beyanları incelerseniz, bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir tutarsızlık ve her gün birbirini reddeden beyanlar görürsünüz. Türkiye'nin birinci sorunları dururken, vatandaşın günlük yaşamını iyileştirmeye yönelmeyen içki yasağı, zina, türban, alt ve üst kimlik konularıyla vakit geçiştiriliyor" dedi.

Ekonomik göstergelere bakıldığında iyiye giden bir durum görüldüğünü fakat bunun sokaktaki vatandaşa yansımadığını vurgulayan Sezgin, "Ekonomik göstergelerde iyiye giden bir durum görülüyor. Ama vatandaşa yansımayan hiçbir ekonomik gösterge vatandaşın umurunda değil. Sokaktaki vatandaş, köylü, sanayici, ihracatçı halinden şikayet ediyor. Bunlarda bir şeylerin iyi olmadığını gösteriyor" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı yaptığı dönemde yok olma mesafesine gelen terörün son iki yıldır bölgede tekrar güçlendiğini ifade eden Sezgin, "Türkiye'de terör açık bir şekilde kendini gösteriyor. Gün geçmiyor ki bir polisimiz, bir askerimiz, bir vatandaşımız şehit olmasın. Bunun üzerinde hükümet özenle durması lazım. Kürt sorunu vardır, Kürt sorunu nedeniyle bunlar oluyor gibi sonuçlara bağlamanın hiçbir anlamı yok.

Burada ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek, yıkmak isteyen, ulusun birliğini yok etmek isteyen, devlete yönelen saldırılarda devletin daha ciddi mücadele etmesi lazım. Maalesef bunu göremiyoruz. PKK bayraklarının asılmasını, 'Jet uçaklarının alçaktan uçuşu doğru olmadı' diyen Başbakan'ın hangi ruh halinde olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye'de kontrgerilla ve jitemin olmadığını da sözlerine ekleyen Sezgin, "Ben kontrgerilla ve jitemin varlığına inanmıyorum. Böyle bir şey yok. Elbette ki Genel Kurmayın, jandarmanın ve emniyetin istihbarat almak için çalışmaları olacaktır. Bunun yöntemleri vardır. Dünyanın her yerinde bu yöntemlerle hareket edilir. Bunu yaparken aşırıya gidilmiş olabilir. Zaman zaman maalesef Türkiye'de devlet görevlisi ve sorumlusu olmayanlara devlet görevi verildi. Bunun da sıkıntısını yaşadık. Devletin kullandığı insanlar, zaman geliyor devleti kullanmak için fırsat arıyorlar. Devlet görevlerinin devlet görevlileri tarafından yapılmasına inanıyorum" dedi.

Bugünkü iktidarın alternatifinin Doğru Yol Partisi (DYP) olduğunu savunan Sezgin, "Merkez sağın tek temsilcisinin DYP olduğunu görüyorum. Bugünkü iktidarın alternatifi merkez sağdan olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) maalesef bugünkü iktidarı alternatifsiz bıraktı. Alternatifsiz kalmanın hem devlete hem de millete maliyetini hep birlikte bugüne kadar gördük. DYP'nin merkez sağın tek adresi olduğunu söyleyebilirim. DYP'yi bırakın barajı aşmayı, onun çok üstünde iktidara ortak olabilecek oranda oy alıp siyasete yeniden damgasını vuracağına inanıyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 00:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?