4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

İzmir'de SP kongresi

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Kongresi'ne katılan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Leyla Şahin ile ilgili kararını değerlendirerek, "Avrupa'daki üniversitelerde başörtülü kızlar üniversiteye gidebiliyor, onlara yasak yok" dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Saadet Partisi İzmir 2. Olağan Kongresi'ne Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Recai Kutan, Genel Başkan Yardımcıları Şevket Kazan, Oya Akgönenç, kongreye tek aday olarak giren İzmir İl Başkanı Şerafettin Kılıç ile partililer katıldı.

Partililere hitaben bir konuşma yapan Şerafettin Kılıç, Necmettin Erbakan'ın, eşinin vefatı nedeniyle çok istemesine rağmen kongreye katılamadığını söyleyerek, "Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümetin gerçekleştiremediğini Erbakan hükümeti döneminde 11 ayda gerçekleştirdik. Devletle milletin kaynaşmasını sağladık. Biz milletin vicdanına kulak veren tek partiyiz. Saadet Partisi olarak ülkeyi içine düştüğü bu kötü durumdan kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

Divan Başkanlığı'nı Şevket Kazan'ın yaptığı kongreye canlı telefon bağlantısı ile katılan Necmettin Erbakan ise, SP'nin artık şahlanıp iktidar olması gerektiğini belirtti.

Daha sonra söz alan Genel Başkan Vekili Recai Kutan ise, hükümete yüklenerek, "8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitimle imam hatip liselerini ve Kur'an kurslarını kaldırmak istediler. AK Parti Hükümeti de seçim öncesinde ve hükümet olduktan sonra, 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitimi ortadan kaldıracağını söyledi. 'Bu bizim için namus sözü' dediler.

AİHM geldi bir karar verdi ve Türkiye'de başörtüsüyle eğitim yapmanın yasal olmasını haklı gösterdi. AİHM'in bundan önce verdiği karar da, Refah Partisi'nin kapatılması da tamamen siyasi bir karardır. Başbakan Erdoğan bu karardan sonra, kararı irdelemek için gerekçeli kararı görmesi gerektiğini söyledi.

Senin dışişleri bakanın acaba mahkemeye ne savunma yazdı. Şimdi kararın haksız olduğunu söylüyorlar ama mahkemenin kendilerinden istediği savunmalarında kararın doğru olduğunu onaylamışlardı. Avrupa'daki üniversitelerde başörtülü kızlar üniversiteye gidebiliyor, onlara yasak yok" diye konuştu. Kutan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye dış politikada AB ve ABD'ye bağımlı hale geldi. AB müzakerelerini Türkiye olarak biz askıya almalıyız ama nerede öyle dik duracak hükümet. Bir yazarın da dediği gibi enflasyonun olmadığı tek yer mezardır, çünkü oradakilerin hiçbir talebi olamaz. Türkiye'yi de öldürdü bu adamlar, o nedenle enflasyon sürekli düşüyor. En geç 2006 Kasım ayında erken seçim olmalı, biz seçim havasına girdik."

Yapılan konuşmaların ardından SP Aydın İl Başkanı Safi Soylu, Recai Kutan'a efe fesi giydirdi. Şerafettin Kılıç ise tekrar SP İzmir İl Başkanı seçildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2005 Pazar 20:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?