4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Mumcu deprem bölgesinde

Yaşanan depremlerin ardından İzmir'e gelen Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Vali Oğuz Kağan Köksal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek, "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Mumcu, kamu binalarının depreme dayanıklılığının gözden geçirilmesi ve Türkiye'de detaylı bir jeolojik tarama yapılmasının gerektiğini söyledi.

İlk ziyaretini İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'a yapan Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu, deprem sırası ve sonrasında yapılan çalışmalar ile devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köksal'ın şahsında İzmir halkına geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu belirten Mumcu, "Allah beterinden saklasın. İnşaallah bu tecrübe daha tedbirli olmanın vesilesi olur. Valilikçe özellikle eğitim kurumlarında tarama sürecinin başlatılmış olması, sivil toplum kuruluşlarının bu tarama sürecine destek olması sevindirici" dedi.

Milletvekili arkadaşlarının yaşanan bu depremlerin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na, 2006 bütçe görüşmeleri sırasında bir teklif sunacağını söyleyen Mumcu, "Özellikle okullar, hastaneler, topluca yaşanan mekanların belli bir takvim içerisinde depreme dayanıklılığının gözden geçirilmesi gerekiyor. En çok kayıplar toplu yaşanan yerlerde meydana geliyor. Bu tür olaylarda ne yazık ki kamu binaları daha az dayanıklı olabiliyor. Bu binaların yapılması sırasında ihale süreçlerinde, herkesi suçlamak istemiyorum ama pek şeffaf olmadığı süreçler yaşayabiliyoruz. Müteahhitlerin görevlerini tam yapmadığı olabiliyor. Genel bir taramanın yapılması Türkiye için bir önceliktir" diye konuştu.
Jeolojik oluşumunu tamamlamış bir ülkede yaşadıklarını kaydederek, eşyanın tabiatı gereği depremlerin olmaya devam edeceğinin altını çizen Mumcu, "Japonların depremle karşılaştıkları gibi soğukkanlı bir şekilde karşılamamız gerekiyor. İzmir Valiliği'nin böyle bir tarama süreci başlatmış olmasından büyük memnuniyet duydum. Kendilerine teşekkür ediyorum ve bu çalışmanın örnek olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Mumcu, vatandaşların panik havasından bir an önce kurtulmasına katkıda bulunmak amacıyla Urla ve Seferihisar ilçelerine gideceğini de belirtti.
Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği'ni de ziyaret eden Mumcu, daha sonra yaya olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Konak Meydanı'nda yürüdüğü sırada Mumcu'nun yanına gelen bir kadın, emekli maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını ancak zorlandıklarını, ayrıca üniversite mezunu olmasına rağmen kızının iş bulamadığını söyledi. Kadını teselli eden Mumcu, Büyükşehir Belediyesi'ne gelişinde Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından karşılanırken, başkana da geçmiş olsun dileğini iletti.
Erkan Mumcu, öğleden sonra ise depremden en fazla etkilenen Urla ve Seferihisar ilçelerini ziyaret edecek.

.
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2005 Cuma 14:24:24
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 22:29:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?