4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Recai Kutan, İzmir'de

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, partisinin İzmir İl Teşkilatı'nın düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde, bu Ramazan ayını İslam aleminin büyük sıkıntı ve ızdıraplar içerisinde geçirdiğini söyledi.

Geçirdiği safra kesesi ameliyatı nedeniyle bu sabah hastaneden taburcu olan SP İl Başkanı Şerafettin Kılıç'ın ev sahipliğinde Princess Otel'de düzenlenen geleneksel iftar yemeğine Genel Başkan Vekili Recai Kutan'ın yanı sıra, bazı partilerin il başkanları ve yöneticileri, SP il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Yemekte konuşan SP Genel Başkan Vekili Kutan, bu Ramazan ayını büyük sıkıntı ve ızdıraplar içerisinde geçirdiğini, pek çok yerde zulüm, işgal, gözyaşı, işkence ve kan olduğunu ifade ederek, "İşte bir yanınıza bakıyorsunuz Filistin, öbür yandan Afganistan, Irak, Keşmir. Maalesef büyük zulümler var. Kim tarafından yapılıyor? Efendim bütün dünyaya özgürlük, demokrasi, insan hakları getireceğiz yalanını ifade edenler tarafından" dedi.

ABD'nin bu akşam yine Suriye hududuna bombalar yağdırdığını, çoğu çocuk ve kadın 60 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Kutan, "İşte batı medeniyeti dediğiniz bu. Maalesef işte dünya her geçen gün zulümlere gidiyor, huzura, barışa kavuşacağına" diye konuştu. Eninde sonunda adil düzeni getireceklerini savunan Recai Kutan, bütün İslam aleminin gözünün Türkiye'de olduğunu, ancak Türkiye'nin geçmiş tarihine layık bir şekilde bu görevi yerine getiremediğini iddia etti. Zulümlerin Irak ve saydığı yerlerle sınırlı kalmayacağını öne süren Kutan, şöyle konuştu:

"Ne geldi? Irak'a zulüm geldi, işkence geldi, kardeş kardeşe düştü. Ancak bu Irak ile sınırlı değil. Biliyorsunuz hedefte Suriye var ve hedefte İran var. Onun için işte sizlerin hissiyatına tercüman olarak buradan sesleniyorum, elbette Amerika'nın bu zulmüne bundan böyle, Suriye saldırısında, İran saldırısında Türkiye doğrudan veya dolaylı bir şekilde kesin olarak destek olmayacaktır, olmamalıdır, aziz milletimiz buna müsaade etmeyecektir."

ABD ve batılı güçlerin kendi arzularına göre Müslümanlar'ı "ılımlı İslam, light islam" gibi isimler altında dejenere etmek istediğini, buna karşı çok dikkatli olunması gerektiğini bildiren Kutan, "Çok dikkatli olmak zorundayız. Çoluğumuzu, çocuğumuzu İslam inancına göre yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Üzülerek ifade edeyim ki bu günler içerisinde çocuklarımıza istediğimiz gibi din eğitimi verme imkanımız maalesef yok. İşte Kur'an kurslarına 15 yaşından sonra ancak gidilebiliyor. Yaz aylarında camilerde muhterem hoca efendiler çocuklara dinlerini öğretmek istiyor. Ne deniyor? 12 yaşından önce gidemez. El alem 5, 6, 7 yaşında çocuklarını her türlü kursa gönderiyor" diye konuştu.

İftar yemeğinde SP İzmir İl Teşkilatı'nın çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterisi de sunulurken, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan için de dua okundu.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2005 Salı 00:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?