5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Verheugen, İzmir gezisinde

Verheugen ziyaret sırasında İzmir’e daha önce gelmemiş olmaktan pişmanlık duyduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu ise, Türkiye’nin AB’ye, Avrupa’dan göründüğünden çok daha süratle ve kısa sürede uyum göstereceğine inandığını söyledi. İzmir’e ilk kez geldiğini söyleyen Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter verheugen, “İzmir’i ilk ziyaretim. Ama neden daha önce gelmedim diye pişman oldum. Ama geç olsun, güç olmasın diyorum. Burada Baro, İnsan Hakları Derneği, sivil toplum kuruluşları ve iş adamları ile buluşacağız” dedi.

Türkiye ziyaretinin siyasi olduğunu belirten Verheugen, sözlerini şöyle tamamladı:
“Avrupa Komisyonu rapor sunacak ve öneriler doğrdultusunda Türkiye ile müzakerelere başlanıp başlanmayacağına karar verilecek. Raporda vereceğim tavsiyeler ve teklifleri tek ziyaret doğrultusunda yapmayacağım. Birçok kez Türkiye’ye geldim ve özellikle bu ziyarette sahaya da indim.”

BİZ GÜVENİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise başta İzmir ve Ege bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’nin AB’ye katılmaya hazır olduğunu söyledi.
Kocaoğlu, “Biz özellikle Ege bölgesi ve İzmir olarak, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak AB’ye giriş hazırlıklarını yıllar önce başlattık ve sürdürüyoruz” diye konuştu. Okul ve iş yaşamı boyunca Türkiye’nin birçok yerini gezdiğini ve çok iyi tanıdığını ifade eden Kocaoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Ben Türkiye’nin AB’ye, Avrupa’dan göründüğünden çok daha süratli, sağlıklı ve yapıcı olarak uyum sağlayacağına inanıyorum. Biz bu coğrafyanın insanlarına, müteşebbis gücüne, yetişmiş insan gücüne ve zenginliklerine de güveniyoruz.”


Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 16:35:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?