18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

ABD'de yaşayan eğitim elçisi Kütahya'da

Yarım asrı aşkın bir süredir Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan ve memleketi Kütahya'nın Simav İlçesi'nde eğitime katkılarıyla halkın takdirini toplayan Naci Eren, Şaphane İlçesi'ne gelerek ilçenin ileri gelenleriyle buluştu.
 
53 yıl önce ABD'ye yerleştiğini ve göğüs hastalıkları uzmanı olarak tıp dünyasına hizmet ettiğini kaydeden Eren, "İlk ve orta okulu Simav'da okudum. O zaman Simav'da lise olmadığı için liseyi Kütahya'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirdim. Çocukluğumdan beri ABD'ye gitme fikrim hep vardı. Baktım Türkiye'de ilerleme şansım olmayacak, ABD'ye gitmeye karar verdim. 1953 yılında ABD'ye gittim" dedi.
 
Şaphane İlçesi'ni ilk kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu dile getiren Eren, "Dünya turizmi tabiat varlıklarına doğru hızla ilerliyor. Sizin yaylalarınız, mağaranız, hele bu kadar yaşlı tarihi ağaçlarınızın bulunması, dünyayı Şaphane'ye çekmeye yetecektir. Hiç aracı kullanmanıza gerek yok. ABD ve Avrupa'dan doğrudan doğruya turistler Şaphane'ye geleceklerdir. Size dünyadaki biyoloji uzmanları, öğretmenleri dahi yeter. Bundan emin olun" diye konuştu.
 
Eren, Simav İlçesi'nde annesi Gülizar Eren adına bir ilköğretim okulu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknik Eğitim Fakültesi'ne de bir blok ilave ettirdi. Böylece öğrenci sayısı binden bin 500'e çıktı.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 12:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?