18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Polonya'da Türkiye'yi tanıttılar

Avrupa Birliği'nin (AB) "Socrates Eğitim Programları Comenius 1 Okul Ortaklığı Projesi" kapsamında İspanya, İtalya, Fransa, İsveç ve Polonya'nın yer aldığı projede Türkiye'yi, Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki Özel Yavuz Selim Lisesi temsil etti. Tavşanlılı öğrenciler, Polonya'nın Bialystok şehrinde 6 ülkeden 38 kişinin katıldığı projede, 'Sanat Diliyle İletişim' konusu üzerinde çalıştı. 

Özel Yavuz Selim Lisesi Müdürü Muhammet Dolukan, proje kapsamında 1 hafta Polonya'da kaldıklarını ifade etti. Polonya'daki proje çalışmalarına Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu'nun da katıldığını söyleyen Dolukan, "Projenin içinde yer almamız Türkiye'de uygulanmakta olan eğitim sisteminin Avrupa düzeyinde ve daha da iyi olduğunu görmemizi sağladı" şeklinde konuştu. 

Dolukan, Türkiye'yi gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, gerekse Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden aldıkları Tavşanlı'yı, Kütahya'yı ve Türkiye'nin değişik yerlerini tanıtan CD, broşür ve afişler yardımıyla tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. 

"Okullarda disiplin anlayışının ne kadar önemli olduğunu gerçekleştirdiğimiz gezide de gördük" diyen Dolukan, ülkemizde yürürlükte olan eğitim sisteminin gördükleri okullar karşısında son derece iyi durumda olduğunu söyledi. Bir sınıfta 2 öğretmen bulunduğunu anlatan Dolukan, bunun öğrenciler arasında sükunetin sağlanması ve ders işlenebilmesi için gerektiğini belirterek, ders esnasında bir öğrencinin yiyecek içecekle meşgul olabildiğini görmekten üzüntü duyduklarını ifade etti. 

Tavşanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Kadıoğlu, ilk olarak Barcelona'da tanışmış oldukları 6 farklı ülkedeki okulların yönetici ve öğretmenleriyle Polonya'daki programla güzel dostluklar kurulduğunu söyledi. Resim, afiş, müzik, parodi, karikatür gibi sanatsal lisanlarla iletişim kurulduğunu belirten Kadıoğlu, ülkelerin eğitim sistemleri hakkında bilgi ve fikir alışverişinde bulunulduğunu, kendi okullarındaki eğitim öğretim kalitesinin çok iyi durumda olduğunu ifade etti. 

Socrates Genel Eğitim Programları'ndan biri olan Comenius Okul Ortaklığı Projesi, tüm Avrupa ülkelerinde okullar arası işbirliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. Eğitim sektöründe doğrudan yer alan personelin profesyonel gelişimine katkıda bulunarak okullarda verilen eğitimin kalitesini arttırmayı hedefleyen proje ile yabancı dil öğreniminin önünü açarak kültürler arası diyalogun gelişmesi amaçlanıyor.
.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 21:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?