18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

DPÜ'de mezuniyet sevinci


Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) fakülte ve meslek yüksek okullarından mezun olan 5 bin 8 öğrenci, törenle diplomalarını aldı.
 
Merkez Kampüsü'nden düzenlenen mezuniyet törenine Vali Osman Aydın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, protokol mensupları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. 

Törende bir konuşma yapan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, "Biz üniversite olarak şimdiye kadar sürekli olarak üreten, araştırmacı, sosyal olarak gelişmiş, geleceği ümitle bakan, girişken ve çalışkan Atatürk ilke inkılaplarına bağlı gençler yetiştirmenin gayreti içinde olduk. Bunda başarılı olduğumuza inanıyorum. Öğrencilerimizin her bakımdan iyi yetişmesi için elimizden gelen çabayı gösterdiğimize inanıyorum. Onları kendi çocuğumuz veya kardeşimiz gibi kabul ettik. Onları anlamaya, destek olmaya çalıştık. Bugün mezun olan öğrencilerimizin başarısındaki en büyük pay öğretim görevlilerimizindir" dedi. 

Önce, DPÜ'nün 7 fakülte, 2 yüksekokul, 13 meslek yüksekokulunda yaklaşık 27 bin öğrenciye öğretim hizmeti verdiğini kaydetti. Dereceye giren öğrencilere ödül ve diplomaları Vali Osman Aydın ve protokol mensupları tarafından takdim edildi. Öğrenciler, keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutlarken, bazı öğrenci velileri duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı. 

Tören, mezuniyet pilavının ikram edilmesiyle sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 23:42:41
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 23:46:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?