3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

DPÜ'de bir maraton daha başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ), yeni akademik yıl törenle başladı. Rektör Prof. Dr. Güner Önce, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen törende, üniversite olarak temel hedeflerinin her geçen yıl öğrencilere daha iyi bir eğitim ve öğretim verebilmek olduğunu ifade ederek, çok ve kaliteli bilimsel araştırma ve yayın yapmak ve bulundukları kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Bugün toplumların en hassas olduğu konuların başında anarşi ve terörizmin geldiğini belirten Prof. Dr. Önce, terörizmin hiçbir amaç için geçerli bir yöntem olamayacağını ifade etti. Terörizme karşı tüm toplumların son derece uyanık olması gerektiğini vurgulayan Önce, "Bugün aynı sınırlar içinde çeşitli etnik kökenlerden gelmiş olmasına rağmen tek bir millet olmuş toplumlar hakkettikleri refah ve mutluluğu bulabilmişlerdir" dedi.

Prof. Dr. Önce, meselelerin demokrasi ile çözüm bulunacağına işaret ederek, yasalara, ahlaki değerlere, ilerici anlayışa, iletişime, hoşgörü ve uzlaşma ile işbirliğine ne kadar önem verilirse ve uygulanırsa, ülkenin geleceğinin o kadar parlak olacağını dile getirdi.AB konusuna da değinen Önce, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş müzakerelerine kilitlendiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Ümit ederiz ki müzakereler başlar ve bir süre sonra AB'ye gireriz. Ancak bir an düşünelim, varsayalım ki müzakereler başlamadı, ilerlemeler olmadı veya AB'ye alınmadık. Bizim için her şey bitmiş anlamına mı gelir? Hayır, biz ülkemizin potansiyeline yetişmiş insan gücümüze ve değerli gençlerimiz sayesinde geleceğimize güveniyoruz. İhtiyacımız olan şey, birlik ve dayanışma içinde olmak ve çok çalışmaktır. Bilgi ve refah toplumuna ulaşmanın tek yolu budur. Bunun için eğitim çok önemlidir. Eğitime verilen önem ülkenin kalkınmasına ve geleceğine verilen önemdir. Bu bilinçte olan toplumlar kazanmışlardır."

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Adnan Tepecik tarafından, "Sanat Eğitimi" konulu açılış dersi verildi. Törene, Kütahya Valisi Osman Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 12:46:03
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 16:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?