18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Okul'da kameralı güvenlik sistemi

Son günlerde ülke genelinde öğrencilere yönelik şiddet olaylarının artması üzerine, Kütahya'nın Simav İlçesi'nde bazı okulların çevresi kameralı takibe alındı. 

İlçede İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde başlayan kamera sistemi son olarak Kız Meslek ve Anadolu Meslek Lisesi'ne de kuruldu. Okulun giriş ve çıkış kapılarıyla bahçeye yerleştirdikleri dört ayrı kamerayla öğrencilerin takibe alındığını belirten Meslek Lisesi Müdürü Halil Aktay, "Öğrenci velilerinden gelen istek üzerine başlattığımız sistem sayesinde okula giriş ve çıkış yapan yabancılarla teneffüs saatlerinde bahçeye çıkan öğrencilerimizin tavır ve davranışları kameralar sayesinde takibe alınıyor.

Kameralı takip sayesinde öğrencilerimizin disiplinsiz hareketlerinde eskiye nazaran büyük ölçüde azalma var. 24 saat kayıt sayesinde giriş ve çıkışlar sürekli kontrol altında tutuluyor" dedi. 

Aktay, ayrıca yeni başlattıkları "cep mesaj" uygulaması sayesinde velileri çocuğu hakkında haberdar ettiklerini, bu sayede devamsızlıkların azaldığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 17:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?