4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

2. OSB için söz Bakanlık'ta

Kütahya'ya, ikinci organize sanayi bölgesi kurulacak.

OSB'nin kurulacağı yerin tespiti için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen ekibin de içinde yer aldığı komisyon toplandı. Vali Yardımcısı Ömer Eru başkanlığında toplanan komisyon, bir süre önce özelleştirilen TÜGSAŞ tesisleri arkasındaki 400 hektarlık alan için müzakere yaptı. İlgili çok sayıdaki resmi kurumun Kütahya temsilcilerinin de yer aldığı komisyon toplantısında konuşan Eru, Kütahya'nın kendi ayarındaki birçok ile kıyasla sanayileşme bakımından geri kaldığını söyledi. Atağa geçilerek başta işsizliğin önlenmesi ve yörenin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapılacağını anlatan Eru, valilik olarak bu yönde her türlü çalışmayı yaptıklarını kaydetti.

Bakanlık yetkilisi ise, söz konusu arazinin daha önce incelendiğini ve istenen bazı standartların olmaması sebebiyle buradaki yaklaşık 400 hektarlık boş araziden yalnız 200 hektarlık alanın incelemeye alındığını belirtti. Komisyonun arazide bizzat inceleme yapacağına ve gerek çevre ve gerekse sanayileşmenin sosyal hayata olumsuz etkileri bakımından değerlendirmeye tabi tutulacağına dikkat çekildi. Toplantıda, arazinin uygun bulunmaması halinde ise başka alternatiflerin değerlendirilebileceği vurgulandı.

Komisyon üyelerinin 2. OSB ile ilgili fikirleri alındıktan sonra arazi gezildi. Komisyon üyelerinin tamamı arazinin 2. OSB olması yönünde olumlu görüş bildirirken, alanın 380'den 320 hektara düşürüldüğü öğrenildi. Yaklaşık 1 ay önce toplanan Kent Konseyi'nde de birkaç itiraz dışında oy çokluğuyla kabul edilen 2. OSB'nin yeri için komisyonun da olumlu yöndeki raporu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na onay için sunulacak.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 14:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?