18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kütahya'da doğalgaz çalışmaları

Kütahya'da 10 bin aboneye daha doğalgaz bağlanması hedefleniyor.Doğalgaz toplantısında konuşan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, 2006 yılında daha düzenli bir program hazırlanmaya çalışıldığını belirterek, "2005 yılında 23 bin aboneye ulaşmak hedefleniyordu. Bu hedefe erişildi ve 4 bin 900 bağımsız abone sayısıyla bu sene hava kirliliğinde birincilikten üçüncülüğe düştük" dedi.

2006 yılında yapılacak çalışmalarda 10 bin aboneye daha hizmet edecek şekilde sayıyı 33 bine çıkartacaklarını kaydeden İça, "Bu 33 binin içerisinde bu seneki programda 8 bin metre çelik boru, 65 bin metre polietilen boru döşenerek, hedeflenen abonelere ulaşılacaktır.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çalışma yapılacak olan mahallelerimizi muhtarlarımıza ileteceğiz. Bu sene kazı faaliyetleri 1 Nisan 2006 ve 30 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılacaktır. Yeni abone hatları çekilecek olan yerlerdeki ve abone olacak vatandaşlarımız mutlaka bu tarihler arasında aboneliğini ve müracaatını yapıp kazılarını yaptıracaklar, doğalgaz kutularını taktıracaklar. 30 Ağustos'tan sonra kazıyı gerektiren bir abonelik müracaatı kesinlikle kabul edilmeyecek.

Abonelikleri yapılmış, kutuları gelmiş ve hazır vaziyette olup da, aboneliklerini yaptırmamış olanlara bir sınırlama getirmiyoruz. Yani 33 bin abone içerisinde kutusu gelmiş olanlar her an için aboneliğe müracaat edebilecek. Yaz sezonu boyunca bunlara dikkat edip ilgisiz kalmayalım. Ayrıca cazip ödeme şartlarıyla bunların vatandaşlarımıza bir teşvik olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

31 Mart'a kadar evinin önünde kutusu olanlardan müracaatta bulunanlara 10 eşit taksitte ödeme imkanı sağlanacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Mart 2006 Cuma 18:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?