18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pazarlar'da sulu tarım İçin İlk adım

Pazarlar'da sulama göletini faaliyete geçirme çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede 2005 yılında Pazarlar sulama göleti için ayrılan 100.000 YTL'lik (100 milyar) ödenek İl Genel Meclisinin kararı ile Pazarlar Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme birliğine aktarıldı.

Bu konuda görüştüğümüz Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök, “ İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden teknik şartnameyi alarak, şartnameye uygun borular aldık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda bize ve şartnameye en uygun teklifi Akın Ticaret getirdi. Uzun ve şiddetli pazarlıklar sonucunda Akın Ticaret ile anlaştık. Alacak olduğumuz boruların üretimine başlandı. En kısa sürede boruları Pazarlar’a getireceğiz. Hava Şartları müsait olduğu takdirde boruların ilk etabının döşenmesine başlanacaktır. Ödenek geldikçe sulama göletinin boru alımı ve döşeme çalışmaları devam edecektir” dedi.

Kaymakam Gök, “ Önümüzdeki günlerde Kayseri de bulunan fabrikaya Köy Hizmetlerinden teknik elemanlar ve mühendislerle birlikte Köylere Hizmet Götürme birliğinden yetkili kişi ile birlikte boruların ihale şartnamesine uygun olup olmadığı incelenip, teslim alınarak İlçemize getireceğiz. Bize aktarılan ödenek ile farklı ebatlarda 1356 metre boru alımı sağlanmıştır. 10 atülük PH 100’lük boruların maliyeti 99.000 YTL dir.” dedi.

Sulama borularının döşeme çalışmalarını Pazarlar Belediyesi üstleniyor. Belediye Başkanı Ahmet Torun, “ Pazarlar’ın sulu tarıma geçme çalışmalarının her aşamasında her türlü yardımı yapmayı taahhüt ediyoruz ve borular geldiği zaman hava şartları da müsait olduğu taktirde döşeme çalışmalarına hemen başlayacağız. Ak Parti Hükümetinin iktidara gelmesi ile unutulan Pazarlar sulama göleti yeniden gündeme geldi ve bende belediye başkanı olduktan sonra Ak Parti İlçe Başkanı Celal Çelik ile ortak çalışmamız sonucunda sulama göleti için ilk ödenek sağlandı. Birlik beraberlik içerisinde çalışıldığı zaman aşılmayacak engel yoktur. Ak Parti Hükümeti ile yarım kalmış yatırımlarımız da tamamlanacağına ve Pazarlar sulama göletinin de yakın zamanda tamamen hizmete geçeceğine inanıyorum. Bu konuda bize yardımlarını esirgemeyen Milletvekillerimize, Kütahya Valisi Osman Aydın’a Ak Parti İl yönetimine, Ak Parti İlçe yönetimine ve İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ederim ” dedi.

Pazarlar halkının yıllardır özlemini çektiği ve yıllardır unutulan sulama göletinin faaliyete geçirme çalışmaları kiraz ve vişne diyarı Pazarlar çiftçisini de umutlandırdı. Pazarlar çiftçisi, “ Artık Pazarlar ‘da altarnatif ürünleri yetiştirme imkanlarımız doğacak. En önemlisi sulu tarıma geçilmesi ile ürünlerimiz çok daha kaliteli olacaktır.Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.
.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 20:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?