18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Pazarlar’da köyler kanalizasyona kavuşuyor

Pazarlar'da Köyler Hizmet Götürme Birliği (KHGB) tarafından yaptırılan projelerle köylerin kanalizasyon problemleri çözüme kavuşuyor.

Pazarlar Köylere Hizmet Götürme Birliği Komisyonunca üç tane köy’e kanalizasyon döşeme işleminin yapılacağı karara bağlandı. Kanalizasyon sorunu yaşayan dört tane köy programa alındı.

Pazarlar’da acil kanalizasyon problemi olan Orhanlar, Tepe Köy, Akşinlik Köyü ve Örey köylerinin den üçünün 2006 yılı içersinde kanalizasyon işleri tamamlanacak. Bu köy muhtarlarının huzurunda çekilen kura ile sıralaması belirlendi. Sıralamaya göre Örey, akşinik ve Orhanlar köyüdür.

Kanalizasyon yapılacak köyler foseptik çukurlarını kendi imkanları ile yapıyor. Bu foseptik çukurlarının kendilerince yapılacağını Pazarlar kaymakamlığı köylere Hizmet Götürme Birliğine yazılı taahhütte bulunuyorlar.

Yetkililer, Köylere yapılacak kanalizasyon çalışmalarının havaların düzelmesi ile örey köyünden başlayıp sıraya göre diğer köylere de kanalizasyon çalışmalarına başlanacağını belirttiler.

Pazarlar Kaymakamı Mehmet Gök, “ Köylerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi kanalizasyondur. Köylerimizin kanalizasyon sorunlarını köy muhtarlarının huzurunda çekilen kura ile sırayı belirledik ve işlemlere başladık. Hedefimiz 2006 yılında en az üç köyümüzün kanalizasyon problemini tam anlamı ile çözüme kavuşturmaktır. Kanalizasyon çalışmalarına Nisan ayının başında başlamayı düşünüyoruz ve kura ile belirlenen sıraya göre kanalizasyon çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 20:29:09
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 20:41:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?