3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

25 milyon dolarlık işletme

Kütahya'da faaliyet gösteren Bozüyük Süt İşletmesi A.Ş.'nin 25 milyon dolara mal olan fabrikası üretime başladı. Günlük 500 ton süt işleme kapasitesine sahip tesisler, Türkiye'deki en büyük süt entegre tesisleri arasında 5. sırada yer alıyor.

Şirket hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yaşar, benzer tesislerin çoğunda bulunmayan bir arıtma sistemi uyguladıklarını aktardı. Doğanın yok edemediği maddeler arasında petrolden sonra ikinci sırada yer alan peynir altı suyunu, benzer çok sayıda işletmenin derelere atık şekilde bıraktığını belirten, Yaşar,

"Biz kesinlikle peynir altı suyunu doğaya bırakmıyoruz. Çevre dostu bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. İlaç başta olmak üzere, bisküvi ve çikolata sektöründe kullanılan peynir altı suyunu koyulaştırarak satıyoruz. Böylece tabiat için son derece zararlı olan bu maddeyi ekonomiye kazandırmış oluyoruz. En çok dikkat ettiğimiz husus temizlik ve hijyen. Bu bakımdan dünyada üretiminde dikkat edilmesi gereken en hassas sektör ilaç sektörüdür. Süt sektörü ikinci sırada yer alır. Bu nedenle Avrupa Birliği (AB) standartlarını uygulamanın yanında; ISO, HACCP gibi uluslararası alanda kabul gören yönetim sistemi ve gıda standartlarını da gerçekçi bir şekilde uyguluyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 25 süt ürünü çeşidi ve değişik ambalajla halkın hizmetine sunulan ürünlerin halk tarafından da özellikle tercih edildiğini vurgulayan Yaşar, hedeflerinin servis ve şube ağını genişletmek olduğunu söyledi. Afyonkarahisar Karayolu üzeri 10. kilometredeki yeni tesislerde üretim yapan işletmenin Kütahya başta olmak üzere toplam 7 ilde 8 toptan satış deposu ve 27 perakende satış mağazası bulunuyor. Tesisin 2.5 yılda tamamlandığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2005 Cuma 16:52:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?