4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Gencer: Çiftçi teşvikten yeterince yararlanmıyor

Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, üreticilerin devletin verdiği teşviklerden yeterince yararlanmadığını söyledi.

Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, yaptığı açıklamada, "Hükümet ve bakanlığımızın teşviklerinden çiftçilerimiz yeterince yararlanmıyor. Gebe düvelerde 10 başın üzerinde birinci A sınıfı hayvanlarda 500 YTL teşvik var. Üretici, 10 tane gebe düve alırsa, devlet işletme sahibine 5 bin YTL vermektedir. 2. sınıf hayvanlarda bu rakam 250 YTL, ayrıca yonca, korunga, fiğ gibi kaba yemlere ve mazota teşvikler devam etmektedir. AB'ye girelim girmeyelim milletimizin hayat seviyesini yükseltmek için çalışmalar sürüyor.

Bugün Avrupa'da kırmızı et tüketimi yıllık kişi başına 80 kilo iken, ülkemizde bu rakam 14-15 kilodur. Süt ve süt ürünleri tüketimi onlarda kişi başına 400 litre iken, bizde bu rakam kişi başına 125 litredir. Yaşayan dimağın, aklın yakıtı hayvansal menşeli proteinlerdir. Bu yüzden hayvancılığa büyük önem veriyoruz. Çiftçilerimiz tarım ve hayvancılık konularında her türlü taleplerini tarım teşkilatlarına iletebilirler" dedi.

Gencer, üreticilerin devletin verdiği teşviklerden mutlaka yararlanmasını isteyerek, bu konuda Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri'nin her türlü yardıma hazır olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2005 Pazartesi 15:52:03
Güncelleme :15 Ağustos 2005 Pazartesi 16:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?