3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Hububat tesliminde son gün izdihamı

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) Kütahya Ajansı'na arpa ve buğday tesliminin son gününde gelen çiftçiler, ofis önünde araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde TMO önüne gelen çiftçiler uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Bu durumdan şikayetçi olmayan çiftçiler, kendilerine verilen buğday ve arpa teslim tarihinin kısa olduğunu, işlerini yetiştiremediklerinden dolayı mahsullerinin yarısından fazlasının ellerinde kaldığını ifade etti.

Ofise diğer çiftçiler gibi mahsullerini teslim etmeye gelen merkez Kızılcaören Köyü sakinlerinden Kasım İstek ise, süre azlığından dolayı mağdur olduklarını dile getirdi. İstek, "Bize teslimat için verilen süre yaklaşık 2 aydır. Bu süre uzun olarak görünüyor olabilir ama bizim işlerimizi bitirip mahsullerimizi buraya kadar getirmemize yetmiyor. Şu anda benim yaklaşık 30 ton buğdayım var. Bu buğdayları buraya tek seferde getiremiyorum. Getirmem için kamyon tutmam lazım. Benim de maddi imkanlarım ona müsait değil. Traktörle getirmek zorunda kalıyorum. O zaman da yaklaşık 5-6 defa gidip gelmem gerekiyor. Buna da maalesef zaman yetmiyor. Ben yetkililerden zamanı uzun tutmalarını istiyorum. Eğer biz bu mahsullerimizi TMO'ya vermezsek işletmelere veriyoruz ve çok büyük zarar ediyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2005 Cumartesi 13:02:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?