4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

İça, toprak sanayii temsilcileriyle görüştü

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, ilde binlerce kişinin toprak sanayiinden geçimini sağladığını belirterek, işverenlerin AR-GE çalışmalarına önem vermelerini istedi.

Başkan Mustafa İça, Sanayi Ticaret ve İl Müdürü Erdal Yıldırım, Dumlupınar Üniversitesi'nden araştırma görevlisi İskender Işık, Kütahya Belediyesi AR-GE sorumlusu Ömer Ermutaf ve kiremit üreticisi firmaların yetkilileriyle birlikte AR-GE çalışmaları hakkında toplantı yaptı.

İça, "Daha evvel Çinikop tesislerindeki AR-G ünitesiyle ilgili çinicilerle yapılan çalışmanın devamını gerçekleştirmek için biraraya geldik. Üniversitemiz, sanayicilerimiz ve belediye olarak, üçlü bir koordinasyonla bu AR-GE ünitemizde daha verimli çalışabilmek için neler yapabiliriz sorusuna cevap arıyoruz. Toprak sanayiimizin Kütahyamız'da önemli bir yer işgal ettiği gerçeğinden yola çıktık. Bu kapsamda mevcut Çinikoop AR-GE ünitemizin; testler, pilot uygulamalar, kalite kontrol laboratuarının teşkili ve tasarımlarıyla birlikte toprak sanayii üreticileri için önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Üreticilerimiz, araştırma laboratuarının en verimli şekilde kullanılmasını gönülden istiyorlar. Onlara bu hizmeti vererek, laboratuarı, teknolojik yenilikler açısından iyi bir hale getireceğiz. Bu işin planlanmasında Sanayi ve Ticaret İl Müdürümüz de yoğun bir çalışma yapmıştır ve bu çalışmaları desteklemektedir. Şehrimizde toprak sanayiinden binlerce kişi geçimini sağlıyor. Firmaların AR-GE faaliyetlerine ağırlık vermeleri lazım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?