3
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Kadınlar istihdam yaratacak

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Başkanı Erkan Gürkan, tüm dünyanın gözünün Anadolu'daki işletmecilerde olduğunu söyledi.

Kütahya İşadamları Derneği'nin (KÜTİAD) iftar programına katılan KOSGEB Genel Başkanı Gürkan, işadamlarına hitaben yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik mesajları verdi. "Benim çocuklarımın geleceği sizin ellerinizde. Eğer siz bu vatan için bir şeyler yaparsanız bizim içimiz rahat olacak" diyen Gürkan, tüm dünyanın gözünün Anadolu'daki müteşebbislerde olduğunu ve AB ile müzakere sürecinin de başlamasıyla yeni bir döneme girildiğini, bu yüzden hiçbir iş adamının olduğu yerde sayma hakkının bulunmadığını dile getirdi.

Kurumun yeni geliştirdiği stratejilerle işletmelerin gelişmesi, büyümesi ve daha fazla istihdama yol açılması adına ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Gürkan, "Şu anda yaptığımız çalışmalarla, 2006 yılında şimdiye kadar verdiğimiz desteklerin toplamından daha fazla destek vereceğiz. Bu konudaki çalışmalar son aşamasında" diye konuştu.

Kütahya Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Bali, Belediye Başkanı Mustafa İça, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren ve diğer protokol mensuplarının katıldığı iftar yemeğinde, KOSGEB ile Kütahya Belediyesi arasında 29 girişimci kadına işyeri açma imkanının tanınacağı ve en az 100 kişinin istihdam edileceği proje için KOSGEB Genel Başkanı Erkan Gürkan ve Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça arasında ön protokol imzalandı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2005 Cuma 15:27:23
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?