4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Sertifikalı Tohum destekleme başvuruları başladı

Kütahya Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sertifikalı tohumluk ve fidan kullanan çiftçiler için destekleme müracaatlarının başladığı bildirildi.

Desteklemeden yararlanmak için çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıt olmaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Sertifikalı tohum kullanarak yazlık ekim ve dikim yapan çiftçilerin, sertifikalı tohumluk kullanım desteklemesi başvuruları 26 Eylül'de başladı. Başvurular 30 Aralık'ta sona erecek. Dekar başına buğday, arpa, tritikale, yulaf ve çavdar için 3 YTL; çeltik, nohut, kuru fasulye ve mercimek için 5 YTL; patates için 18 YTL; yarı bodur kiraz, bodur elma ve bodur armut bahçesi için 160 YTL; bağ, üzümsü meyveler, çilek ve yarı bodur elma bahçesi için 100 YTL; diğer meyve türleri ile meyve bahçesi için 30 YTL destekleme verilecek" denildi.

Çiftçiler, il ve ilçe tarım müdürlüklerine şu evraklarla başvuracak:

"Dilekçe, güncelleştirilmiş çiftçi kayıt formu, sertifikalı tohum kullanım desteği talep formu, tohumluk satış faturası, tohumluk sertifikası sureti, şahıs adına 2005 yılında düzenlenmiş sertifikalı tohumluk faturası."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 13:09:01
Güncelleme :7 Ekim 2005 Cuma 12:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?