4
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

SLİ'ye ait 28 lojman belediyeye devredildi

Kütahya'da, Tavşanlı yolu üzerinde, Mithatpaşa Caddesi'nin girişindeki Seyitömer Linyitleri İşletmesi'ne (SLİ) ait 28 adet lojman Kütahya Belediyesi'ne devredildi.

SLİ Müdürü Yüksel Koca ile birlikte makamında devir anlaşmasını imzalayan Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, burada ikamet eden işçilerin Azot Sitesi'ndeki lojmanlara alınacağını bildirdi. Yer değişikliği hakkında bilgiler veren Başkan İça,

"Bilindiği gibi buradaki lojmanlar, ticari hayatımızı kesintiye uğratıyordu. Aynı zamanda çok merkezde kaldığı için yer değişikliğine gidilmesini kararlaştırmıştık. Belediyemiz ve SLİ'nin teşebbüsüyle lojmanların Kütahya Belediyesi'ne devri gündeme gelmiş ve bunu protokol ile kesinleştirmek istemiştik. Ancak lojmanlarda yaşayan işçilerimizi mağdur etmemek için Azot Sitesi'ndeki 28 adet lojmanın bakım, onarım ve doğalgaz dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasını bekliyorduk.

Azot Sitesi'ndeki söz konusu çalışmalar bitirildi. İmzaladığımız anlaşma icabı SLİ lojmanlarındaki hemşehrilerimiz Azot Sitesi'ne nakledilecek. Kütahyamız'ın geleceğine yakışır şekilde ticaret, konut alanları ve alışveriş mağazaları ile birlikte yepyeni bir çehre kazandıracağız. İmzaladığımız bu protokolün Kütahya'ya hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 15:07:03
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 15:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?