18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

DPÜ Hastenesine yoğun ilgi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, 6 ay önce açılan DPÜ Hastanesi'nde günlük 150 ile 200 arasında hastanın muayene edildiğini söyledi.

Önce, yoğun talep sebebiyle yapılmakta olan ek binanın Nisan ayı içinde faaliyete geçeceğini kaydetti. DPÜ Hastanesi'nin Tıp Fakültesi Hastanesi ayarında olduğunu belirten Güner Önce, "Kütahyalılar, hastanemize beklediğimizden daha fazla ilgi gösterdi. Bu sebeple ek bina inşaatına başladık ve Nisan ayı içinde faaliyete geçireceğiz. Bir süre önce hastalar telefonla randevu alarak muayene oluyordu. Bu sistemi kaldırdık. Hastanemizde günde 150 ile 200 arasında hasta muayene ediliyor" dedi.

Güner Önce, halen inşaatı devam eden Evliye Çelebi Devlet Hastanesi'nin, Dumlupınar Üniversitesi'ne devredilerek Üniversite Hastanesi yapılması yönündeki teşebbüslerin halen sürdüğünü belirtti. Önce, binanın kendilerine devredilmesi durumunda ileride Tıp Fakültesi'ne dönüştürülmesinin söz konusunu olabileceğini vurguladı. Kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Rektör Güner Önce, "Dumlupınar Üniversitesi, 27 bin öğrencisi olan büyük bir camia. Benim herkese kapım açık. İş söz konusu olursa herkesle her zaman görüşmeye hazırım. Ama çay içmeye ve sohbet etmeye vaktim yok" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 17:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?