18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastane'ye yeni servisler

Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 2 ay içinde yeni polikliniklerin faaliyete geçeceği bildirildi.

DPÜ Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde yapılan açıklamada, hastanede fizik tedavi, cildiye, kardiyoloji, yenidoğan yoğun bakım üniteleri, radyoloji, MR, akciğer fonksiyon laboratuarı ve endoskopi laboratuarı hizmeti verilmeye başlanacağı ifade edildi. Temmuz 2006'da tamamlanması planlanan ek hastane binası inşaatının ise 2 bin 970 metrekare kapalı alanda 3 kattan oluşacağı ve hastanenin toplam yatak sayısının 97'ye çıkacağı bildirildi.

Ek binanın giriş katında hasta konforu ön planda tutularak hazırlanan çocuk ve yetişkin acil odaları, ayrıca kan bankası, biyokimya laboratuarı, hematoloji laboratuarı, mikrobiyoloji laboratuarı, patoloji laboratuarı ve idari bürolar, arşiv, morg, merkezi klima ve tıbbi gaz sistemi ile Dumlupınar Üniversitesi Hastanesi Hasta Eğitim Merkezi bulunacak. Hasta Eğitim Merkezi'nde hasta ve hasta yakınlarının sağlıkla ilgili bilgilere ulaşacağı bir sağlık kütüphanesi oluşturulacak. Kütüphanede çocuk sağlığından onkolojiye, ruh sağlığından kadın sağlığına birçok alanda yayınlar, hasta eğitim programlarına ait CD'ler, sağlık söyleşileri yer alacak.
Ek hastane binasının birinci katına dört adet ameliyathane, modern bir doğum kliniği ve anjiografi ünitesi, ikinci katta her biri süit oda özelliğinde olan özel hasta odaları, yoğun bakım üniteleri, doktor ve hemşire odaları yapılıyor. Hasta odaları, kişiye özel ve gün ışığı görecek şekilde, arzu edildiğinde hasta yakınının hastasını ziyaret edebileceği mekanlar olarak tasarlandı. Ek hizmet binasının en üst katında hasta ve hasta yakınları için sessiz ve huzurlu bir ortamda dinlenebilecekleri, televizyon izleyebilecekleri, dinlenme salonlarıyla kafeterya ve yemekhane bulunuyor.

2005 yılında 35 yatak kapasitesi ile merkez kampusü içerisinde yaklaşık 2 bin 500 metrekare kapalı alanda yataklı tedavi kurumu hizmeti vermeye başlayan Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden, üniversite personeli ve öğrencilerinin yanı sıra Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu mensubu hastalar faydalanabiliyor

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 16:04:32
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 16:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Aysun DiNÇER IP: 85.98.51.xxx Tarih : 27.03.2006 20:19:32
DUMLUPINAR ÜNiVERSiTESi ARASTIRMA VE UYGULAMA MERKEZi HASTANESiNi BASARILARINDAN DOLAYI TEBRIK EDiYOR VE ÇOK YAKINDA TIP FAKÜLTESi OLARAK GÖRMEK iSTiYORUZ..