18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kütahyalı doktorlara ödül

Pakistan'da meydana gelen deprem felaketi sonrası, gönüllü olarak bu ülkeye giden 8 Kütahyalı sağlık personeli, teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

Pakistan'da 10 Ekim 2005 tarihinde meydana gelen deprem sonrası, 8 sağlık personeliyle dost ve kardeş ülkeye destek verdiklerini belirten İl Sağlık Müdürü Kamil Türkmen, "Deprem sonrası bölgede görev yapan gönüllü personel, her türlü şartlarda Pakistanlı kardeşlerimizin yaralarını sarmıştır. Bu çalışmalarda ilimizden görev alan personelimize Sağlık Bakanlığı'nca teşekkür belgesi verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.

Bir ay boyunca Pakistan'da binlerce kişiyi tedavi eden Doktor Hakan Karahan, "Pakistan halkı, Türk ekipleri kendilerinden biri olarak görüyor. Gerek Sağlık Bakanlığı personeli gerekse Türk Kızılay'ı bu ülkede çok organize bir şekilde görev yaptı ve yapmaya devam ediyor" diye konuştu.

Doktorlar Nurkar Turgut Çırmıklı, Hakan Karahan, Rahim Erbaş ve Ergün Karadağ, anestezi teknisyenleri Cüneyt Karaçancı, Hatice Özkan, röntgen teknisyeni Abdülaziz Özbay, hemşire Sultan Atak'ın teşekkür belgeleri İl Sağlık Müdürü Kamil Türkmen tarafından verildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mart 2006 Salı 13:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?