3
Mayıs
2024
Cuma
SAĞLIK

İlaçta otomasyon dönemi

Kütahya Merkez Muhasebe Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda çalışan memurların ilaçlarının, serbest eczanelerden otomasyon sistemiyle verilmeye başlandığı bildirildi.

Eczacılar Odası Kütahya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hakan Akcan, sağlıkta değişim sürecinin, Avrupa Birliği (AB) ile uyum çalışmalarıyla paralel olarak devam ettiğini kaydetti. SSK ve BAĞ-KUR bünyesindeki hastaların ilaçlarının otomasyon sistemiyle verilmeye devam edildiğini ifade eden Akcan,

"Sağlıkta değişim şu anda devam ediyor. Türkiye'nin AB ile uyum sürecinde, SSK ve BAĞ-KUR reçetelerindeki ilaçları otomasyon sistemiyle veriyoruz. Kütahya Merkez Muhasebe Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarda çalışanların ilaçları da otomasyon sistemiyle verilmeye başlandı. 1 Ocak'ta da bütün memurları kapsayan bir sistem ile Emekli Sandığı üzerinden reçeteleri kontrol edilerek verilecek. Denetim, ilaç kontrolünü sağlama hedefine yönelik olarak yapılacak. Yani ilaç israfını önlemek ve tasarruf sağlamak amaçlanıyor. Sağlıktaki değişimle ilgili çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?