9
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

21 yıl burnunda ki boncukla yaşadı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, nesef alamama ve burun kanaması şikayetiyle hastaneye giden bir vatandaşın burnundan boncuk çıkarıldı. 

Nefes alamama ve burun kanaması şikayeti için defalarca hastaneye gittiğini, ancak çözüm bulamadığını ifade eden Yasin Ergin (31), son olarak Özel Can Hastanesi KBB Uzman Doktor Ünsal Ayça Aykut tarafından muayene edildi. Yapılan muayenede, Ergin'in burnunda boncuk olduğu tespit edildi. Yarım saat süren bir ameliyat sonrası Ergin, 21 yıldır farkında olmadan burnunda taşıdığı boncuktan kurtuldu. Ameliyatı gerçekleştiren KBB Uzman Doktor Ünsal Ayça Aykut, "Hastamız, polikliniğe ilk geldiği zaman burnunun sağ tarafından 21 yıldır şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun en belirgin özelliği, burnundan kan sızıntısının olması ve nefes alma zorluğuydu. Hastaya, endoskopik muayene yaptım ve bu muayene sonucu, burun boşluğunun arka kısmında çevre dokulara iyice yapışmış kabuklanmalar olduğunu tespit ettim. Bu kabuklar, muayene sırasında çok sert olduğu için çıkarılamadı. Bunun üzerine hasta, ameliyathaneye alındı. Yarım saat süren bir operasyon sonucu kabuklanmaların olduğu bölge olan, sinüs ağzına yerleşmiş boncuk tespit edildi ve çıkarıldı" şeklinde konuştu. 

10 yaşından beri burnunda boncukla yaşayan Yasin Ergin ise, boncuğun burnuna nasıl girdiğini hatırlamadığını belirterek, "21 yıldır bana işkence çektiren, bir boncukmuş. Bu boncuğu, 21 yıldan bu yana burnumda taşıdım. Bundan sonra da hatıra olarak evimde saklayacağım. Burnumdaki boncuğu fark edip operasyonla çıkaran doktorum ve ekibine ekibine sonsuz teşekkür ederim" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 07:05:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?