4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Hastanede sevindiren açılış

Manisa Merkez Devlet Hastanesi bünyesindeki laboratuvar 12 yataklı yoğun bakım ve kalp kroner yoğun bakım ünitesi haline getirilerek, Vali Orhan Işın'ın da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törene Vali Orhan Işın'ın yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Belediye Başkanı Bülent Kar, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Tayfun Albayrak, Devlet Hastanesi Başhekimi Sami Karakoç, AK Parti İl Teşkilatı Başkanı Zülfikar Gürcan, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, bazı daire müdürleri katıldı.

12 yataklı yoğun bakım ve kalp kroner yoğun bakım ünitesiyle ilgili bilgi veren Merkez Devlet Hastanesi Başhekimi Sami Karakoç, yoğun bakımın tadilatı için 68 milyar ve solunum cihazı içinde 46 milyar liranın Özel İdare bütçesinden tahsis edildiğini, hastane döner sermayesinden de 286 milyar lira takviye yapılarak toplam 400 milyar lira harcamayla 12 yataklı yoğun bakım ünitesinin yapıldığını belirtti.

AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi ise yaptığı konuşmada, "Bu yatırımlar verimliğin işaretidir. Devlet her zaman rekabetin öncüsü olmuştur. Her şey insan sağlığı içindir. Birkaç yıl sonra daha da ileride olacağız. Doktorların bıçak parası adı altında aldıkları dönemler tarihe karışmıştır. Münferit alanlar çıkabilir ama bunu da genelleştirmek yanlış olur" dedi.

Son olarak konuşma yapan Vali Orhan Işın, "Günden güne yapılan iyileştirmelerle sağılıkta kalite yakalanmıştır. İnsanımız kaliteli sağlık hizmeti almaya devam edecektir. Bu ve benzeri yatırımlarda onu göstermektedir" diye konuştu.

Ünitenin açılış kurdelesini kesen Vali Işın ve beraberindekiler, daha sonra yoğun bakım ünitesini gezdi. Vali Işın, kroner yoğun bakımla ilgili bilgiyi Kalp ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Pelin Pınar'dan aldı.

Hastanenin şu anda yetersiz olan acil servis bölümünde de incelemelerde bulunan Vali Işın, acil serviste 150 milyar liraya mal olacak ve 2 ayda tamamlanması planlanan çalışmaların yakında başlayacağını açıkladı. İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, acil servisin geliştirilmesinin ardından hastalara daha modern ve geniş ortamda sağlık hizmeti sunulacağını, ayrıca burada geçen yıl 61 bin hastaya, 2005'in ilk 8 ayında ise 55 bin hastaya acil sağlık hizmeti verildiğini dile getirdi.

Vali Orhan Işın, çok yakın süreçte hastanenin arkasındaki boş depoların bulunduğu bölgeye 80 yataklı hastane yapılacağı müjdesini de vererek, "Hastane inşaatı bittiğinde yatak kapasitesi 300'ün üzerinde olacaktır. Ayrıca başka bir müjde daha vereyim. Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programına aldırdığımız Manisa-İstanbul yolu üzerinde bulunan Merkez Efendi Devlet Hastanesi bahçesinde 400 yataklı hastane projesinin temelini çok yakında atacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2005 Cumartesi 19:36:39
Güncelleme :18 Ekim 2005 Salı 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?