8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Devlet Hastanesinde doktor krizi

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nin uzman 6 doktorunun geçici görevlerle çevredeki ilçelere atanması, Sarıgöl halkının tepkisine neden oldu. İlçe halkı, "Ya doktorlarımızı geri versinler ya da kadrolarını alsınlar. Hiç olmazsa ilçemize yeni uzmanların atanması yapılır" dedi. 

100 yataklı Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde görevli 6 uzman doktor çeşitli tarihlerde çevredeki ilçelere geçici görevle atandı. Bu atamalar sonucu Sağlık Bakanlığı'nda geçici görevle gönderilen doktorların yerine "kadrosu var" denilerek atamaları yapılamıyor. Bu durum karşısında ilçede uzman doktor sıkıntısının baş gösterdiği belirtiliyor. Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde görevli iken 2 yıl önce Kula Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Nöroloji Doktoru Şuayp Çırak, İntaniye Doktoru Emin Fişekçi bir yıl önce Kula Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı'na, Üroloji Dr.Güldoğan Yıldırım Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı'na, Dahiliye Doktoru Hamit Cilveger önce geçici görevle Gördes Devlet Hastanesi'ne, ardından Kütahya'ya tayin edildi. Üroloji Dr. Ahmet Canda, 2 yıl İngiltere'de görev yaptıktan sonra askerlik dönüşü Manisa Devlet Hastanesi'ne, Genel Cerrah Dr. Kemal Horasan da, geçici görevle Gördes Devlet Hastanesi'ne atanması ilçede büyük sıkıntıya yol açmaya başladı. 

Sarıgöllü vatandaşlar, "Doktorlarımızı, geçici görevlerle çevredeki hastanelere atama yapıyorlar. Bizlerin ihtiyacı yok mu? Geçici görevle atama yapılıyorsa kadrolarını da alsınlar. Böylece Sağlık Bakanlığı'nda hastanemizin kadroları açık görülür ve doktor ataması yapılır. Oysa kadroları görüldüğünden atama yapılamıyor. Sarıgöl merkez ve köyleriyle birlikte toplam 42 bin nüfusa sahip bir ilçe ilçemizde nöroloji uzmanın olmayışı nedeniyle çevredeki ilçelere gitmek durumunda kalıyoruz. Yetkililerin en kısa zamanda sorunumuza çözüm getirmesini istiyoruz" dedi. 

Bu arada, Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde şu anda 1 dahiliye uzmanı, 2 diş hekimi, 1 genel cerrah, 1 kadın doğum doktoru, 1 çocuk doktoru ile birlikte 4 pratisyen hekim görev yapıyor.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 19:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet KILIÇASLAN IP: 85.98.112.xxx Tarih : 13.05.2006 00:26:08
Hastanemizdeki doktor sıkıntısı ilçemizin kanayan bir yarası.İlçemiz hastanesi 100 yataklı,Alaşehir devlet hastaneside 100 yataklı ama ordaki doktorların kadroları aynı branştan ikişer veya üçer doktormu acaba?Orada ürolog var ikincisi bizden gitti,Gördeste cerrah var ikincisi bizden gitti.Bizde göz doktoru yok Alaşehirde 2 tane ,bizde ürolog yok alaşehirde 2 tane,ya bizde hasta yok çok sağlıklı insanlarız yada istemesini bilmiyoruz.Ben diyorumki tabiri caizse ağlamasını bilelim.Gençlik yürüyüşü için Emcelliye,Trazlara yürüyoruzda niye başka yerlere yürümüyoruz.Zamanında birilerinin dediği gibi deselerde birlik olduğumuzu gösterelim.Manisanın Sarıgöl adında bir ilçesi olduğunu hatırlatalım.Yetkililerimizin bu konuda işaretini bekliyorum.Saygılarımla