4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Anaokulunda zehirlenme

Manisa merkeze bağlı Yağcılar Köyü'nün ilköğretim okulu ana sınıfında okuyan 12 çocuk, kahvaltıda yedikleri bozuk peynirden zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, dün öğleden sonra Yağcılar Köyü İlköğretim Okulu ana sınıfına giden 19 çocuktan 8'inde bulantı ve kusma şikayetleri meydana geldi. Akşam çocuklarının fenalaşması üzerine 8 veli biraraya gelerek, özel araçlarıyla Manisa Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne gitti. İlk müdahalesi yapılan çocuklardan 3'ü hastaneye yatırılırken, diğer 5 çocuk ise bir süreliğine gözetim altına alındı. Yaklaşık bir saat sonra aynı köyden 4 çocuk daha hastaneye getirildi. Zehirlenen çocukların isimlerinin ise Beytullah Özer (5), Halil Gürcan (5), Beytullah Ağacalar (5), Batuhan Uyanık (5), Melisa Yağcılar (5), Muzaffer Parlayan (5), Aslıhan Parlayan (5), Melike Sarı (5), Sümeyye Balaban (6), Rumeysa Türkyılmaz (6), Mustafa Balaban (6) ve Fatmanur Kostak (6) olduğu öğrenildi.

Zehirlenen çocukların velileri, okulun ana sınıfında her gün farklı bir velinin kahvaltılık yiyecek verdiğini belirterek, çocukların bulantı ve kusma şikayetiyle fenalaştığını görünce hastaneye geldiklerini söylediler. Ayrıca çocukların bozuk peynirden zehirlendiklerini belirttiler.

Çocukların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıklayan Dr. Turhan Topoğlu, "Çocukları zehirleyen büyük olasılıkla peynir. Şu an çocukların durumu iyi. 3'ünün hastaneye yatması gerekli, diğerleri gözlem altına alındı. İzleyeceğiz, gerekirse onları da yatıracağız. İshalleri yok, kusmaları var. Hepsinde benzer bulgular olduğu ve ortak yenen bir şeyden olduğu için zehirlenme diyebiliriz" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 14:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?