6
Mayıs
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Harap okulda eğitim

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nin turistik beldesi Güllük'te minikler, sınıflarında kapısı, pencerelerinde camı olmayan binada eğitim görüyor. Camiyle aynı bahçedeki okulda verilen eğitim, velileri isyan ettirdi. Yaklaşan kış mevsimi tedirginliği artırırken, çevredekiler, turistik beldede eğitim rezaleti sergilendiğini söyledi.

2006- 2007 eğitim-öğretim yılı, 3 bin nüfuslu Güllük Beldesi'nde sancılı başladı. Güllük İlköğretim Okulu'nun kapasitesi, kayıtlı öğrencilere yetmeyince, bir kilometre uzaklıktaki 50 yıllık eski okul binası yeniden faaliyete geçirildi, ancak birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi. İlköğretime yeni başlayan birinci sınıfların tümüyle ikinci sınıf öğrencilerinin bir kısmı eski okula nakledildi. Öğretmenler odası çay ocağına dönüştürülmüş okulda, dar, kapısız, camsız sınıflara alınan öğrenciler kadar velileri de şoke oldu. Durumdan, en çok harabe binada okulla tanışıp alfabeyi sökmeye çalışan birinci sınıflar etkilendi.

Çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü belirten veliler, okul yönetimini suçladı. Havaların giderek serinlediğini vurgulayan veliler, yağmurlarla birlikte havanın daha da soğuyacağını ve 4 sınıfta eğitim gören tüm çocukların çeşitli hastalıklara yakalanacağını belirtti.

Güllük İlköğretim Okulu'na ait eski binanın Güllük Camii ile aynı bahçe içinde olduğunu belirten veliler, “Okulla cami iç içe olur mu? Zaman zaman camiye cenaze getirildiğinde çocuklar korkuyor. Cenaze, namaz için bekletilirken, çocuklar bahçeye çıkmak istemiyor” diye konuştu.

Okul Müdürü Necip Güven ise eski binayı kullanmaya mecbur kaldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Sıkıntılarımızı biliyor ve çözüm için elimizden geleni yapıyoruz. Fiziki yetersizlikten dolayı 4 sınıfı, eski okul binasına naklettik. Söz konusu sınıfların kapı ve pencerelerin ölçüleri alındı ve birkaç güne kadar takılacak. Geriye kalan eksiklikler de belirlendi ve önümüzdeki günlerde giderilecek.”

Müdür Güven, Güllük Belediyesi'nin okula büyük bir destek verdiğini, her tür sorunlarına belediyenin sahip çıktığını da söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 12:45:42
Güncelleme :7 Ekim 2006 Cumartesi 18:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?