7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Öğrenciye dayak iddiası

Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda dün yaşandığı ileri sürülen dayak olayı mahkemeye taşındı.

Edinilen bilgiye göre, Muğla İli Milas İlçesinde Sakarya İlköğretim Okulu'nda okuyan olan Ö.K. Türkçe öğretmeni Ş.İ. tarafından sınav sonuçlarına itiraz edince tokatlandığı ileri sürüldü. Ö.K, "Sınıfta ders yaparken öğretmenimiz Ş.İ. sınav sonuçlarımızı okumaya başladı.

Sıra bana gelince iki aldığımı belirtti. Ben de bu duruma itiraz ettim, çünkü ben daha yüksek bir not almayı bekliyordum. Yazılı kağıtlarımız dağıtılınca benim kağıdımda 3 aldığım yazıyordu. Öğretmenim bu kez de bana arkadaşımdan kopya çektiğimi söyleyerek soruları karşılaştırdığını söyledi. Ama soruların cevaplarının aynı olması normal çünkü paragraf sorusu soruyordu ve cevaplarda elbette aynı olacaktı.

Bu esnada öğretmenim sen nasıl bana karşı geliyorsun dedi ve ben de ona karşı gelmiyorum itiraz ediyorum dedim. Ama bu sözlerimin üzerine öğretmenim bana tokat attı. Daha önceleri de derslerde ben fikir beyan ettiğimde bana sürekli olarak sen sus, dersi dağıtıyorsun diyerek bani susturmaya çalışıyordu" dedi. Ö.K.'nin annesi ise durumu kızından öğrenmediğini belirterek, "Zaten kendisi bana okulda olan hiçbir şeyi anlatmaz. Ben bu durumu yine arkadaşlarından öğrendim. Akşam da (dün) kulağında ağrısı artınca doktora geldik ve rapor aldık ve suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.

Meydana gelen bu olay sonrasında savcılığa suç duyurusunda bulunan anne ve kızından sonra suç şikayetçi olmak isteyen bir öğrenci daha ortaya çıktı ve aynı öğretmenin kendisine de dövdüğünü hatta ve hatta sınıfın ortasına çıkararak, tüm öğrencilerin gözü önünde dövdüğünü iddia etti. G.A. isimli öğrenci ise, "Aynı öğretmen beni de dövdü. Ancak ben korktuğum için şikayet edemedim" dedi.

Yaşanan olay sonrasında görevlendiren iki müfettişin okula giderek, gerekli olan incelemeleri yapmaya başladılar. Savcılık tarafından ifadesi alınan anne ve kızın davacı olduğu, öğrenilirken, olay geniş çaplı incelemeye alındı.
.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 22:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?