7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Muğla Üniversitesi'nde akademik açılış

Muğla Üniversitesi'nin 2005-2006 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla düzenlene törende konuşan Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, Muğla Üniversitesi'ne ilginin her geçen yıl arttığını ve bu sene önceki yıllara göre yüzde 14.3 öğrenci artışı gerçekleştiğini söyledi.

Muğla Üniversitesi'nin 2005-2006 eğitim öğretim yılı açılış törenleri Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle başladı. Daha sonra törene Atatürk Kültür Merkezi'nde devam edildi. Törene, Adalet eski Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'ün yanısıra Muğla Valisi Hüsayin Aksoy, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı. Törende Fen Edebiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Derya Kürklü öğrenciler adına konuşma yaparken, üniversite öğrencilerinden Özlem Serçeler ve Sezin Egebalkan piyano ve flüt dinletisi sundu. Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, akademik açılış konuşmasında, bu yıl öğrenci sayısının 20 bin 365 olduğu üniversitede akademik çalışanın 850'ye, idari çalışanın da 550'ye ulaştığını belirterek, yeni öğretim yılında 5 bin 260 yeni kayıt yapıldığını ve son yıllarda yaşanan hızlı öğrenci artışının bu sene yavaşladığına dikkat çekerken, bu sene üniversiteye kaydolan öğrencilerin 800'ünün Muğlalı, 401'inin İstanbullu, 355'inin İzmirli, 255'inin Ankaralı, 154'ünün Aydınlı ve 144'ünün de Denizlili olduğunu kaydetti.

Üniversitede yaşanan gelişme ve sorunları değerlendirme toplantısına bıraktığını belirten Prof. Dr. Oktik, Türkiye'de temel bilimlerin ihmal edildiğini söyleyerek, "Cumhuriyetimizin ilk yıllarında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün engin görüşlerinin ışığında temel bilimler doğru değerlendirilmiş ve saygın bir gelişmenin tohumları atılmıştır. Ancak daha sonraki yaklaşımlarla, bu anlayış kararlı ve sürekli bir yapı kazanamamıştır. Uzun bir süredir ülkemizde izlenen politikalar sonucu, temel bilimlerin toplumumuzda yöneticiler ve kamuoyu 'bunun içine akademisyenleri de dahil edebiliriz' tarafından algılanışı oldukça yanlış ve üzücü bir platform olmuştur" dedi.

Rektör Prof. Dr. Oktik öğrencilere de seslenerek, "Sizler Demokratik Laik Cumhuriyeti ve kazanımlarını, devletimizin üniter yapısını sonsuza kadar korumaya söz vermiş Muğla Üniversitesi öğrencilerisiniz. Önünüze açılan yeni eğitim öğretim yılında da sizlere sunulan olanaklara, çalışmayı severek, başarmayı severek, başarılarınızla gurur duymayı severek ve hepsinden önemlisi birbirinizi severek yanıt veriniz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 21:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SENA IP: 194.27.153.xxx Tarih : 5.10.2005 13:34:06
ATAR TUTAR HER ZAMANKİ GİBİ İCRATA GELİNCE BOŞ