8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Üniversite Senatosundan açıklama

Muğla Üniversitesi Senatosu, üniversite kampüsünde meydana gelen öğrenci olayları ve sonrasında bazı basın - yayın organlarında çıkan haberlere yayınladıkları yazılı açıklamayla cevap verdi.
Muğla Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu olaylarla ilgili bazı yayın organlarında çıkan asılsız ve kasıtlı haberlerle üniversitenin yıpratılmak istendiği ve manevi şahsiyetine zarar verilmeye çalışıldığı belirtilerek, "Söz konusu haberlerde üniversitemiz rektörü ve yönetimi tarafından bundan önceki olaylarla ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı ve olaylara zemin hazırlandığı biçiminde art niyetli ithamlarda bulunulmaktadır. Oysa daha önce yaşanmış olan öğrenci olaylarıyla ilgili olarak açılan soruşturmalar karşısında, üniversite rektörü ve yönetimi hakkında 'soruşturmacı rektör, soruşturmacı üniversite' şeklinde yakışıksız ithamlarda bulunulmuştu. Bu ithamların aksine, üniversitemizi ilgilendiren bütün olaylarda 'Üniversite Öğrenci Disiplin Yönetmeliği' hükümleri çerçevesinde yasal işlemler yapılmıştır. Bu durum, en son yaşanan olaylar için de geçerli olup, soruşturma başlatılmıştır" denildi.
Kararda kasıtlı ve asılsız yayınlarla ilgili hukuki yollara başvurulacağı belirtilirken, Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, olaylara karışan öğrencilerin tespiti için bir komisyon kurduklarını söyledi. Prof. Dr. Gündoğan, "Olaylara karışan öğrenciler hakkında disiplin yönetmeliğinin uygulanabilmesi için hassas davranmak zorundayız. Soruşturma sonucu hiçbir öğrencimizin haksızlığa uğramasını, mağdur olmasını istemiyoruz. Emniyet ve jandarmanın tespitleri var. Biz kendimiz de tespitte bulunuyoruz. Olaylar sırasında çekilmiş kasetleri izliyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 17:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?