6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Fethiye İlçe Turizm Toplantısı

Fethiye'de, 2006 yılı İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
Belediye Meclis Salonu'nda Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; belediye başkanları, ilgili ilçe müdürlüklerinin yetkilileri, askeri yetkililer, oda yetkilileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve turizmciler katıldı.

 
Koordinasyon kurulu toplantısının ardından alınan kararlara göre, 30 Nisan 31 Ekim 2006 tarihleri arasında turistlerin yoğun olduğu yerlerin yakın çevresinde konaklama yapılan mahallerde inşaat faaliyetleri yasaklandı. Turistik alanlara yolcu taşıyan araçların tam donanımlı olması, araç sürücülerinin kılık kıyafetlerinin tek tip olması ve kıyafetlere gerekli özenin gösterilmesi kararlaştırıldı. Günü birlik tur tekneleri personelinden yönergeye uygun hareket etmeleri istendi.
2006 yılı İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında alınan diğer kararlar ise şöyle açıklandı:
"Babadağ yolu iyileştirilecek. Hanutçulukla mücadele edilecek. Gürültü ve görüntü kirliliği engellenecek. Orman yangınlarının olmaması için her türlü önlem alınacak. Turistik işletmelerde tertip-düzen-hijyen ve fiyatlar denetlenecek. Lejyoner hastalığı hususunda gerekli bütün tedbirler alınacak. Karayolu güzergahında ve şehir içlerinde yer alan reklam levhaları düzenlenecek. Turizm işletmelerinde belirlenen oranda kalifiye eleman çalıştırılması sağlanacak. Gıda üretimi yapan ve satan işyerleri denetlenecek. Ören yerlerinde güvenlik önlemleri alınacak ve kaçak kazılarla kaçakçılık önlenecek. Elektrik arızalarıyla ilgili sorunlar üzerinde titizlikle durulup giderilecek. Mavi bayrak ödüllü plaj ve tesislerin sayısı artırılacak. Devam etmekte olan altyapı hizmetleri turizm sezonuna kadar tamamlanacak"

 

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2006 Cumartesi 17:21:22
Güncelleme :25 Mart 2006 Cumartesi 17:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?