7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Tütün rekoltesi düştü

Türkiye'nin önde gelen tütün üretim merkezlerinden birisi olan Muğla'da, tütün üretimine getirilen kotayla birlikte rekoltenin düştüğü belirtildi.

Muğla'da 2005 yılı tütün miktarı tespiti devam ediyor. Tüccarın dışında TEKEL tarafından bugüne kadar tespit edilen miktarın yaklaşık 35 bin balyaya ulaştığı belirtilirken, 200 noktada daha yapılacak olan tespitlerin ardından alımların bekleneceği ifade edildi. Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra işlemler, alım noktalarının ve depoların bulunduğu Muğla merkez, Milas, Yatağan ve Fethiye ilçelerinde gerçekleştirilecek. Tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından alımlar ve ambarlama yapıldıktan sonra tütün piyasasının açılışı beklenecek.

Bu arada, ürününü TEKEL'e veren üreticiler de bayram öncesi avans sevinci yaşıyor. Geçen hafta başlanan avans ödemelerinin en geç gelecek hafta Pazartesi gününe kadar tamamlanacağı bildirildi. Üreticilere kilo başına 500 bin lira avans verilirken, üreticiler bayrama kadar balya başına 25 milyon liraya denk gelen avanslarını alarak bayram öncesi çifte sevinç yaşayacak.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 14:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?