6
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Turgutreis’e modern park yapılıyor

Turgutreis Belediyesi Akçaalan Mevkiine Avrupa standartlarında anfi tiyatrolu modern bir park yaptırıyor.

Turgutreis Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi karşısındaki 4 dönümlük boş arazi içerisine yapılan parkta, anfi tiyatro, 2 adet kulis, kafeterya, mini restoran, yürüyüş yolu, turizm danışma bürosu ve Amiral Turgutreis Heykeli yer alacak. Parkın büyük kısmı belediye tarafından yeşillendirilerek ağaçlandırılacak.

Tesiste yer alan turizm danışma bürosunda, Turgutreis’i tanıtıcı kitap, cd ve broşür dağıtılacak. Parka gelen yabancı turistler için Almanca, İngilizce ve Fransızca broşürler dağıtılacak. Yapımına Ocak ayında başlanan ve yaklaşık 400 bin Ytl’ye (400 milyar) mal olacağı açıklanan Avrupa Standartlarındaki modern parkın, mayıs ayında yapımının bitirilmesi ve hizmete açılması hedefleniyor.

Tüm masrafları belediye tarafından karşılanan ve içerisinde 600 kişilik anfi tiyatrosu bulunan parkta, konserler, tiyatro oyunları ve gösteriler yapılabilecek. Parkın en kısa sürede bitirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Akçaalan’ın böyle bir modern parka ihtiyacı olduğunu belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “Yapımı mayıs ayında tamamlanacak olan anfi tiyatrolu parkla birlikte Turgutreis’e yeşil alan ve aynı zamanda sosyal bir tesis kazandıracağız. Burası sadece park ve dinlenme tesisi olarak değil, konserler, tiyatrolar ve gösteriler içinde kullanılacak. Ekiplerimiz 24 saat aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Turgutreis Sabancı Parkı’ndan sonra ikinci modern parkına kavuşacak. Aynı zamanda park içersinde information bürosunun yer alması gelen misafirlerimizin bu parkta karşılanarak Turgutreis hakkında bilgi verilecek olması Turgutreis’in dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyo olduğunun göstergesidir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 18:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?