7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Kaynaklar yola aktı

Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Türkiye turizminin odak noktalarından birisi olan Muğla ve yöresinde, turizm sektörünün olumsuz yönde etkilenmemesi için turistik yerleşim birimleri arasındaki yollara öncelik verilmek suretiyle, köy yollarının bakımına ve asfaltlama çalışmalarına ağırlık verildiğini söyledi.

Vali Aksoy, turizm sezonu öncesinde başlatılan çalışmalarla, Temmuz ayı sonuna kadar, 970 kilometre asfalt yamasının yapıldığını ve asfalt yama çalışmaları için, 5 bin 294 metreküp malzeme kullanıldığını kaydetti. Vali Aksoy, "Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince belirtilen dönem içinde 970 kilometrelik asfalt yamasının yanı sıra, 290 kilometrelik köy yolunda malzemeli bakım ve 740 kilometrelik köy yolunda da greyderli bakım çalışması yapıldı. Dönem içinde ayrıca, 35.4 kilometrelik 1. kat asfalt ve 124.6 kilometrelik de 2. kat asfalt olmak üzere, toplam 172.4 kilometrelik köy yolunda yeni asfaltlama çalışması gerçekleştirildi. Merkez-Meke köy içi yolları, Derinkuyu-Denizova, Bodrum-Yalıkavak-Gümüşlük-Turgutreis, Marmaris-Turunç Kavşağı-Osmaniye-Bayır, Milas-Yoğunoluk, Kılavuz, Tuzabat, Karakuyu-Ahmetli, Ula-Çıtlık köy içi yollarında 1. kat asfalt çalışması yapıldı. Muğla Merkez-Yerkesik-Yeniköy-Meke, Bodrum-İşhaneleri-Akyarlar-Turgutreis, Gökpınar-Beyciler, Tepecik-Kemer, Dereköy-Turgutreis, Dereköy-Peksimet-Gümüşlük, Datça-Karaköy, Fethiye-Çamurköy-Korubükü, Alaçat- Kabaağaç, Gölbent-Boğaziçi, Sahilceylan-Kemer yolu, Döğer-Bağlıağaç-Arsa, Kavaklıdere-Çamlıyurt-Yeşilköy, Nebiler, Köyceğiz-Döğüşbelen-Hamitköy-Zaferler, Marmaris-Selimiye yol kavşağı-Bayır Milas-Bahçeburun, Köşk, Gürçamlar, Kazıklı, Kandak, Kayabükü, Aydın İl hududu, Ula-Örnekköy Ataköy, Yatağan-Kavak-Kadıköy, Zeytinköy kavşağı-Gökgedik, Devlet yolu iletişimi-Gökpınar köy yollarında ise 2. kat asfalt çalışması yapıldı."dedi.

Muğla'da, 2005 yılında köy yollarının yapım, bakım ve asfaltlama çalışmaları için genel bütçeden 505 bin YTL, Özel İdare Bütçesi'nden de 4 milyon 851 bin YTL olmak üzere toplam 5 milyon 356 bin YTL harcanacak. Temmuz ayı sonu itibariyle, bu ödenekten 2 milyon 100 bin YTL harcandığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 14:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?