7
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Mermerciler Muğla'da

Muğla'da her yıl açılan Muğla Mermercilik Fuarı bu yıl merkeze bağlı Bayır Beldesi'nde açıldı. Muğla Mermerciler Derneği tarafından her yıl açılan Mermercilik Fuarı bu yıl Muğla merkeze bağlı Bayır Beldesi'nde düzenlenen yağlı güreşlerde açıldı.

Muğla Mermerciler Derneği ile mermer fabrikalarının desteğiyle açılan fuarın açılışını Muğla Valisi Hüseyin Aksoy yaptı. Bayır Beldesi'nde düzenlenen yağlı güreşlerde açılan Mermercilik Fuarı'nda konuşan Muğla Valisi Aksoy, Muğla'nın mermerin merkezi olduğunu belirtti.

Muğla'da her geçen gün içerisinde mermercilikte ilerleme kaydedildiğini belirten Aksoy, "Türkiye'yi mermerin merkezi yapmak için her türlü desteği veriyoruz. Mermer ihracatında her yıl artış var. Bu artış ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor. Bu amaçla önümüzdeki günlerde Muğla'ya mermer araştırma merkezi açıyoruz" dedi.

Mermercilik Fuarı'nın açılışına İl Genel Meclis Başkanı Avukat Çağrı Alper, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, Ortaca Belediye Başkanı Salih Özdemir, Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, mermer sektörünün temsilcileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:40:10
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:43:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?