6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Bodrum'da Uluslararası Sanat Günleri

Dünyanın sayılı caz davulcularından biri olan Billy Cobham, "Bodrum Belediyesi 3. Uluslararası Sanat Günleri" etkinlikleri çerçevesinde verdiği konserle, izleyicilere keyifli anlar yaşattı. 

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen konserde Billy Cobham'a, bass gitarda Stefan Rademacher, perküsyonlarla Wilbert Gill, keyboardla Jukkis Uotila ve gitarıyla Jean-Marie Ecay eşlik etti. 1944 yılında Panama'da doğan Billy Cobham, 3 yaşında ailesiyle birlikte Amerika'ya taşındı. 8 yaşında babasından aldığı derslerle müzisyenliğe adım attı. 18 yaşında New York'taki The High School of Music And Arts'tan mezun oldu. Öğrenciliği sırasında Thelonious Monk ve Stan Getz gibi müzisyenlerden etkilendi. Askerlik yıllarında Amerikan Bandosu'nda görev aldı. 1968'de askerlikten sonra Horace Silver ve Stanley Turrentine ile çalıştı. 1969'da caz müziğin yine efsanelerinden Miles Davis ile plak çalışmaları yaptı. Cobham'ın birlikte çalıştığı önemli isimler arasında Mahavishnu Orchestra ve John McLaughlin, John Abercrombie, John Scofield, Stan Getz, Eric Gale, George Benson, Zakir Hussain, Ala Rakka Kahn, Herbie Hancock, Peter Gabriel, Larry Coryell ve daha birçok ünlü isim yer alıyor. 

Bodrum Kalesi'nde yaklaşık 2 saat konser veren sanatçı, seslendirdiği şarkılarla izleyicilere keyifli saatler yaşattı. Öte yandan Bodrum Belediyesi Sanat Günleri, Fahir Atakoğlu konseriyle devam edecek.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 11:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?