6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Kanalizasyon kazarken oda mezar bulundular

Bodrum Belediyesi tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan kanalizasyon çalışmaları sırasında oda mezar bulundu. 

Belediyenin Gümbet Mahallesi'ndeki altyapı çalışmaları sırasında ortaya çıkan oda mezarda incelemelerde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nden Arkeolog Bahadır Berkaya, "Mezarın tabanına kadar olan dolgu temizlenecek. Daha sonra koruma önlemleri projelendirilecek. Bölgede benzer çalışmalar sırasında başka mezarlar da bulunmuştu.

Mezarın içinde ölü hediyeleri olabilir. Kazı çalışmaları sırasında Antik Halikarnassos'a ait yeni bilgiler elde edeceğiz. Bu tür mezarlar Myndos Kapısı ve Göktepe eteklerinde de bulunmuştu. Görünen bölüm, Roma çağında kaya oyularak mezara geçiş için yapılmış. Bu mezara antik çağda ve sonrasında müdahale edilmiş olabileceğinden, umduğumuz kalıntılar çıkmayabilir. Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun önerisine göre antik kalıntı değerlendirilecektir" şeklinde konuştu. 

Gümbet Mahallesi dolgu alanında belediye ekipleri tarafından sürdürülen kanalizasyon çalışması sırasında ortaya çıkan kaya mezarın, 3.5 metre genişliğinde ve 3 metre boyunda olduğu açıklandı.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 17:42:10
Güncelleme :9 Mayıs 2006 Salı 17:55:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?