6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Pedasa Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi Konacık Beldesi'nde düzenlenen 10. Pedasa Şenlikleri ilginç görüntülere sahne oldu.

Sabah saat 09.00'da "Doğa Yürüyüşü" ile başlayan etkinlikler, saat 13.30'daki folklor gösterileriyle devam etti. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yalıkavak Belediye Başkanı Muıstafa Saruhan, Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi başta olmak üzere çok sayıda davetli ve vatandaş etkinlikleri izledi. Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Türkiye'nin dört bir yanında olduğu gibi Bodrum Konacık'ta da tarihi zenginlikler bulunduğunu belirterek, "Bastığımız yerlere dikkat etmeliyiz. Bu topraklar binlerce yıldır medeniyetlere beşiklik yapmış topraklardır" dedi.

Öte yandan, şenliğe katılan Ayhan Altuntaş (40) isimli bir kişi, türü belirlenemeyen bir akrep tarafından sokuldu. Şenlik alanında bulunan ambulansta ilk tedavisi yapılan Altuntaş, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Altuntaş'ın durumunun iyi olduğu, gerekli tedavinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen yarışmaya, 2 küçük çocuk İstiklal Marşı ile katıldı. İstiklal Marşı okunduğu sırada kimsenin ayağa kalmaması dikkat çekerken, çok sayıda çocuk da oturduğu yerden marşa eşlik etti.

Şenlik çerçevesinde folklor gösterisi, Muğla Üniversitesi tarafından Pedasa konulu tiyatro oyunu gibi etkinlikler sergilendi. Şenliklerin sonunda her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen eşek yarışında, 6 yarışmacı kıyasıya mücadele etti. Yarışmacılardan birinin cebindeki rakı şişesi dikkat çekerken, parkur içerisindeki yarışmacılar zaman zaman zor anlar yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2006 Pazar 19:05:18
Güncelleme :16 Nisan 2006 Pazar 19:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?