6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

'Dişi mi? Erkek mi?'ye büyük alkış

Ünlü İtalyan yazar Aldo Nikolaj’ın yazdığı tiyatro eseri “Dişi mi? Erkek mi?” Turgutreis Beldesi’nde Avni Dilligil Sahnesi oyuncuları tarafından sergilendi.

Turgutreis Belediyesi’nin Hayırlı Sabancı Konferans Salonu’nda düzenlediği gösteriyi 600 kişi izledi. Avni Dilligil Sahnesi oyuncularından Selçuk Aydın, Binnur Yemişçi, Müjde Beyoğlu, İlkay Akbaş, Volkan Kantarcı’nın rol aldığı ve İlhami Abut’un yönettiği 2 perdelik komedi türündeki tiyatro oyunu izleyicilerden alkış aldı.

Sevgilisiyle buluştuğu anda onun isteği üzerine kadın kılığına giren Dario, sevgilisinin kocasının eve gelişiyle paniğe kapılır. Dario, sevgilisinin kocasının kendisini öldüreceğini düşünür. Ancak kocası kadın kılığındaki Dario’ya aşık olur. Daha sonra Dario, oda arkadaşı Bruno’yu evde bir travesti ile yakalar ve işler iyice karışır. En sonunda Dario’nun erkek olduğunu öğrenen Lucio şok geçirir ve bayılır.

“Dişi mi? Erkek mi?“ Turgutreis’te ilk kez sergilendi ve sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı. Tiyatro severlerin oyuna büyük ilgi gösterdiğini belirten Turgutreis Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Ayşegül Ülkü “ Sanatçıların başarılı performansı tiyatro severlerin beğenisini topladı. Halkımızdan talep gelirse ayda bir defa bir çocuk oyunu ve bir büyük oyun olmak üzaere beldemizde tiyatro oyunları gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 14:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?