7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

'Dondurmam Gaymak'tan valiye teşekkür

Muğla'da çekimleri tamamlanan, yapımcısı, rejisörü ve oyuncuları Muğlalı olan 'Dondurmam Gaymak' filminin yönetmeni Yüksel Aksu, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'a katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğlalı yönetmen Yüksel Aksu nezaretinde, 2 aydan bu yana sürdürülen Dondurmam Gaymak filminin çekimleri sona erdi. Filmin yönetmeni Yüksel Aksu Vali Aksoy'a yaptığı ziyarette, film için üretilen tişörtlerden hediye etti.

2 aydan bu yana film çekimleriyle ilgilenen Aksu, "Bu film çok özeldi. Çünkü yapımcısı, yönetmeni ve oyuncuları Muğlalı. Cumhuriyet tarihinde bu ilk defa yapılıyor. Ayrıca filmde çok başarılı olan Muğlalı yerel oyuncuların bazıları profesyonelleri bile aratmadı. Film şu anda montaj aşamasında, montajı yetiştirebilirsem Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne katılmayı düşünüyorum. Şu anda filmin dağıtımı için görüşmelerimiz sürüyor. Çekimler boyunca bizlerden desteğini esirgemeyen başta sayın Valimiz Hüseyin Aksoy olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz olmasaydı, bu film çekilemezdi. Dondurmam Gaymak'ın prodüktörü valimizdir" dedi.
Muğla için başka projeler de düşündüğünü belirten Aksu, "Muğla benim hayatımda önemli bir yer. Muğla için önümüzdeki zaman içinde başka projelerim de olacak" diye konuştu.

Filmin, Muğla'nın tanıtımına önemli katkı sağlayacağını kaydeden Muğla Valisi Hüseyin Aksoy da "Muğla'nın güzel bölgelerinde çekilen bu film amacına ulaşacaktır. Emek verdiğimiz film, Muğla'mız adına çok iyi olacaktır. Çünkü şehrin özelliklerini ve güzelliklerini yansıtıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 14:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?