8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Halikarnas balıkçısı anıldı

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı, ölümünün 32. yıldönümünde, Bodrum'da törenle anıldı.

Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı Müzesi'nde düzenlenen anma törenine Bodrum Kaymakamı Osman Ekşi, Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Kabaağaçlı'nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mazlum Ağan, Halikarnas Balıkçısı'nı tanımaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Onun merhabasını almak bana da nasip oldu. Cevat Şakir iyi ki Bodrum'a gelmiş ve bizler onu iyi ki tanımışız" dedi. Halikarnas Balıkçısı'nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan ise, babası için düzenlenen anma törenlerine geldiğinde Bodrum'un kaybettiği değerli isimleri hatırladığını belirterek, "Bodrum'un en güzel günlerini yaşadık. Babamın cebinde fidan ve tohumlarla dolaşarak her tarafa tohum saçmasını şimdi daha iyi anlıyorum. Çocuklarımızın da Bodrum'un en güzel günlerini yaşamasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın mezarı başına çiçek bırakıldı. Öğrenciler, ellerindeki "Merhaba" kitabıyla Balıkçı'yı selamladı. Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anma etkinlikleri 14-15 Ekim tarihlerinde klasik müzik dinletisi ve sohbet toplantılarıyla devam edecek.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 21:21:00
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 14:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?