7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Sıtkı Koçman Günleri başladı

Muğla'da, 14-18 Kasım tarihleri arasında Muğla Üniversitesi tarafından düzenlenen Sıtkı Koçman Günleri başladı.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Muğla Üniversitesi'nin hamisi Sıtkı Koçman adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sıtkı Koçman Günleri başladı. Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, Sıtkı Koçman'ı sadece Muğla Üniversitesi olarak anmanın doğru olmadığını belirterek,

"Sıtkı Koçman sadece Muğla Üniversitesi'ne değil, Muğla merkez ve ilçelerine de büyük katkıları olan bir hayırsever. Bu yıl 14-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Sıtkı Koçman Günleri'nin ilk günü, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizin yaz döneminde hazırlamış oldukları Osmanlı ve Kayra takıları sergisi, çini ve ahşap ürünleriyle Horasan'dan Türkmenistan'dan insan manzaraları konulu sergiler açıldı" dedi.

Açılışı Muğla Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan tarafından yapılan sergide, gümüş üzerine elle işlenen eserler büyük ilgi gördü. Sıtkı Koçman Günleri'nin bir başka sergisi ise Horasan ve Türkmenistan'dan insan manzaraları oldu. Horasan'da yaşayan Türkmenler'in günlük yaşamlarından kesitlerin yer verildiği sergide çok sayıda fotoğraf yer alırken, Türkmen gelenek ve göreneklerinden de kesitler sunuldu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?