7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

TÜBİTAK Proje Yarışması Nisan'da

'Türkiye Bilimsel Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 36. Orta Öğretim Öğrenciler Arası Araştırma Projeleri Yarışması' toplantısı yapıldı.

Vali Özer Türk Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barlas, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aksan, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gül Üner, il ve ilçe okul müdürleri ve öğretmenleri katıldı. Toplantıda konuşan Muğla Valisi Aksoy, TÜBİTAK Proje Yarışması'nda öğretmenlerin önemli görev üstlendiklerini belirterek, "Böyle proje yarışması il ve ilçelerimizde büyük önem taşıyor. Bu tür toplantılarda her türlü desteğimizi ortaya koyuyoruz. Bu yarışma il ve ilçe okul müdürleri sorumluluğunda gerçekleşecektir. Okul müdürleri ve öğretmenlerinden beklentim çok sayıda projeler üretmek. Projelerimize çocuklarımız, güzel çalışmalarıyla imza atacaklardır. Bölgemizde projelerin artmasını temenni ediyorum" dedi.

TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışması hakkında müdür ve öğretmenlere bilgi veren Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gül Üner de, "36 yıldan bu yana bu proje yarışmamız sürüyor. Genç beyinlerin düşünmeye, gözlem yapmaya, meraketmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik edilmesi için bu yarışmayı düzenlemekteyiz.

Orta öğretim öğrencileri bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik ve yer bilimi konulu projeler üreterek bu yarışmaya katılacak. Bölge yarışmalarında finalist olarak 77 proje Ankara'da yapılan final yarışmasına davet edilip, sergilenecek ve final yarışmasında derece alan öğrenciler para ödülü, aynı zamanda ÖSS'ye girdikleri ilk yıl geçerli olmak şartıyla ek puan alacak. TÜBİTAK proje yarışması İzmir, Aydın, Muğla, Uşak ve Manisa illerini kapsamakta. TÜBİTAK'ın Kasım ayında ilanları ve kitapçıkları okullara gönderildi. 17 Şubat 2006 tarihinde proje son başvuru tarihidir. 1-13 Nisan'da bölgelerde davet edilen projeler sergilenecek. 14 Nisan'da ise bölgelerde ödül töreni düzenlenecektir. 19 Nisan'da da finalist seçilen öğretmen ve öğrencilere davet gönderilecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 13:05:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?