8
Mayıs
2024
Çarşamba
SPOR

Amatörler gecede buluştu

Muğla Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun (ASKF) 13. Amatör Spor Gecesi ve Ödül töreni Marmaris'te yapıldı.

Pineta Otel'de gerçekleştirilen geceye, AK Parti Muğla Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu, Muğla Valisi Hüseyin Aksoy'un yanı sıra çok sayıda yerel yönetici ve amatör spora gönül verenler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Muğla ASKF Başkanı Mehmet Top, Muğla Bölgesi'nde 110 kulüpte, 10 bin 500'ü futbolcu olmak üzere toplam 18 bin 761 sporcunun bulunduğunu belirterek, "37 branşta spor yapılmaktadır. Özellikle yerel yöneticilerin amatör spora önem vermesi bizleri mutlu etmektedir. Aramızda şampiyon ve milli sporcularımız bulunmaktadır. Bu gece amatörlerin gurur gecesidir" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ise konuşmasında sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı yaşama kavuşturduğunun altını çizerek, "Muğla'da spora gönül verenler bu gecede buluştu. Milli takımlara gönderdiğimiz sporcu sayısındaki artış, spora bakışımızı gösteriyor. Spora destek veren belediye başkanı, yönetici ve antrenörleri kutluyorum" diye konuştu.

Başka bir programı olması nedeniyle ödül gecesine geç kaldığı için özür dileyerek konuşmasına başlayan Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu da, spora her şeyden daha fazla önem vermeleri gerektiğinin farkında ve bilincinde olduklarını kaydederek, "Amatör sporda ne yazık ki Türkiyemiz ihmal edilmiş. Onun için 'önce sağlık, sonra spor' dememiz gerekiyor. Çünkü çocuklarımızı sporla oyalarsak, fiziki yapıları da gelişir. Kendim de bir amatör sporcuyum" şeklinde konuştu.

Amatör spora yaptıkları yardım ve hizmetlerden dolayı Vali Aksoy ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar'a verilen şükran plaketleri ile başlayan ödül töreninde toplam 97 ödül dağıtıldı. 2004-2005 sezonunun en başarılı takımları olarak, Türkiye Kupası Kürek Yarışları Türkiye 3.'sü olan Fethiye Belediyespor Kürek Takımı, hentbolde büyük erkeklerde 1. lige yükselen Emniyetspor Büyük Erkekler Hentol Takımı ve Minikler Ligi il birincisi ve Türkiye Şampiyonası gurup ikincisi olan Marmaris Belediyespor Minik Takımı'na ödül verildi. Gecenin özel ödülünün sahibi ise Pineta Otel Sahibi Duran Durmaz oldu.

.
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2005 Cumartesi 17:28:12
Güncelleme :11 Aralık 2005 Pazar 11:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?