6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Turgutreis'te heyecanlı motosiklet yarışları

Turgutreis Belediyesi ve Bodrum Motosiklet Kulübü organizasyonluğunda bu yıl 3. kez düzenlenen “Türkiye Enduro Motosiklet Şampiyonası 1.Ayak Turgutreis Etabı” renkli görüntülere sahne oldu.

Toplam 33 sporcunun katıldığı ve karnaval havasında geçen yarışlarda sporcular zorlu 17 km’lik parkurda kıyasıya birincilik mücadelesi verdi. Çok sayıda rampaların bulunduğu pistte zaman zaman küçük kazalarda yaşandı. Turgutreis Mandıra mevkide düzenlenen yarışlarda şampiyon sporcu Şakir Şenkalaycı birinciliği yine kimseye kaptırmadı. Şenkalaycı, 51 dk. 46 sn’lik derecesiyle pistin en hızlısı oldu.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yaklaşık 6 bin izleyicinin katıldığı yarışlarda, sevilen rock grubu “ Yüksek Sadakat “ konser verdi. Özellikle genç kızlar başarılı gruba büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 1.5 saat sahnede kalan “ Yüksek Sadakat” en güzel şarkılarını hayranları için seslendirdi. Ünlü şovmen Hakan Doğanay esprileriyle, manken Seçkin Piriler’de güzelliğiyle yarışlara renk kattı. Konserin ardından, Atatürk Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı ödül töreni de renkli görüntülere sahne oldu.

Genel klasmanda şampiyon sporcu Şakir Şenkalaycı birinci oldu. Hollandalı sporcu Paul Lebbink ikinci olurken Kunter Kuşçu’da genel klasmanda 3. oldu. Sporculara kupalarını Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan verdi. 125 cc’de Şakir Şenkalaycı 1. olurken, Cihan Nurcan ikinci oldu. 250 cc’de Ümit Salkım 1. olurken, Selçuk Bektaş ikincilikle yetindi. 400 cc’de ise, Hollandalı sporcu Paul Lebbink ilk sırayı alırken, Kunter Kuşçu 2. oldu. ATV kategorisinde ise Mahmut Nedim Akkule ilk sırayı aldı.

Kupa töreninin ardından meydandaki etkinlikler Turgutreis Belediyesi Folklor Ekibi’nin gösterileriyle devam etti. Folklorcular, yöresel oyunları izleyicilerden alkış aldı. Mangal partisi ve sınırsız içecek ikramlarının yapıldığı meydan gösterilerinde rock grubu Began & Mabollo 2 saatlik konser verdi. Turgutreisliler rock müzik eşliğinde çılgınca dans ettiler. Turgutreiste etkinlikler gece geç saatlere kadar devam etti. Club Shina Bar’da toplanan endurocular çılgınca dans ederek yarışın yorgunluğunu attılar. Çılgın eğlence Turgutreis’te sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Yarışların bekledikleri gibi tam bir karnaval havasında geçtiğini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Her yıl düzenlediğimiz Enduro yarışları bu yıl da kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Muğla Yarımadası’ndan ve Türkiye’nin her yerinden motor tutukunları Turgutreis’te buluştu. Artık yarışları beldemizde geleneksel hale getireceğiz“ dedi.


 

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 10:23:21
Güncelleme :15 Nisan 2006 Cumartesi 18:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?