6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Amca-yeğen tartışması plaj kapattırdı

Bodrum'un Gündoğan Beldesi Küçükbük Koyu'nda plaj, çitlerle çevrilerek kafe yapıldı. Amca ile yeğen arasındaki sürtüşme sonucu amca Mustafa Akbulut, yeğeni Mustafa Akbulut'un restoranının önündeki özel arazisini çitlerle çevirerek kapattı. 

Gündoğan Beldesi Küçükbük Koyu'nda bulunan halk plajının 300 metrekarelik bölümü çitlerle çevrilerek kafe haline getirildi. Koyda bulunan amca Mustafa Akbulut ile yeğeni Küçükbük Mahallesi Muhtarı Mustafa Akbulut'a ait 459 ve 460 numaralı parseller çitlerle ayrıldı. Halk plajı olarak kullanılan kumsalda kalan 460 numaralı parsel sahibi Amca Mustafa Akbulut tarafından kafe haline getirildi. Yeğeni Küçükbük Muhtarı Mustafa Akbulut'un "Küçükbük Restoran" adlı işletmesinin hemen önündeki plajı çitlerle çeviren Amca Akbulut, buraya baraka, dolap, şezlong ve şemsiyeler yerleştirerek kafe haline getirdi. Amca ile yeğen arasındaki sürtüşme plajı kullanan vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken Küçükbük Muhtarı Mustafa Akbulut, "İşletmemin önünde bulunan parsel amcama ait. Burada 16 yıldır restorancılık yapıyorum. Geçtiğimiz yıl amcam önümüzü kapatarak buraya kafe açtı. Restoranımız belediye tarafından 2002 ve 2005 yıllarında kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılırken, önümüzdeki çitlere dokunmuyorlar. Konuyla ilgili Bodrum Kaymakamlığı'na şikayette bulunacağım" şeklinde konuştu. 

Gündoğan Belediye Başkanı İbrahim Bilgi ise, konuyla ilgili araştırma başlatacağını belirterek, "Gerekli incelemelerde bulunduktan sonra üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 18:59:58
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 19:07:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET İNCE IP: 88.240.144.xxx Tarih : 6.05.2008 13:22:20

Böyle bir uygulamayı başkası yapsa bld bşk anında yıktırırdı.Bu olay tamamen köy içinde ki chp mhp çekişmesinden kaynaklanmaktadır. Bld ye Bşk da yaptığının yanlış olduğunu biliyor ama CHP li muhtara fazla yol vermek istemiyor.Yoksa bu görüntü küçükbük ve gündoğana çok zarar vermekte dir.Sahillerin halka açık oldunu bld ye tabelalarla belirtmiştir.Bu barakayı kaldırmamakla kendisine ters düşüyor.Saygılarımla.